Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Route Beleven

10-12 jaar

Leer verhalen vertellen, acteren en krijg inzicht wat er allemaal komt kijken bij het maken van een échte voorstelling!

Wees er op tijd bij, want de groepen worden een week van tevoren gevormd.

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
12 sep. 2023 15:30 - 17:30 Dinsdag Noorderbuitensingel 11 Gegeven door: Hannah de Vries, Lianne Karel 354,- Uitverkocht
13 sep. 2023 14:30 - 16:30 Woensdag Noorderbuitensingel 11 Gegeven door: Anniek Akkerman, Erin Stel 354,- Uitverkocht
13 sep. 2023 15:00 - 17:00 Woensdag Noorderbuitensingel 11 Gegeven door: Aike Vogelzang, Yvonne van Ginneken 354,- Uitverkocht
01 feb. 2024 15:30 - 17:30 Donderdag Noorderbuitensingel 11 Gegeven door: Lianne Karel 177,- Inschrijven

Binnen deze theaterroute maak je samen met andere kinderen twee echte voorstellingen. Samenwerking en spelplezier staan hierbij voorop. Je leert verhalen vertellen, acteren en krijgt inzicht in wat er allemaal komt kijken bij het maken van een theaterproductie. Het hele seizoen bestaat uit 32 lessen en deze worden opgedeeld in 2 blokken: De sterke verhalen van de Grieken en Het Houten Huis Project. Ga jij het beleven?

De sterke verhalen van de Grieken

In de eerste helft van het seizoen laten we ons inspireren door een verhaal uit de Griekse mythologie. Griekse mythes staan bol van grote thema’s, zoals liefde, moed, heldhaftigheid en magie. Fantastische thema’s om vanuit te gaan maken en acteren! Aan het eind tonen we onze eigen voorstelling voor publiek.

Het Houten Huis Project

In de tweede helft van het seizoen maken we een voorstelling in samenwerking met Het Houten Huis, het beeldend muziektheatergezelschap van het Noorden. We bezoeken samen een voorstelling van Het Houten Huis en gaan in gesprek met spelers en makers om vervolgens een eigen versie van deze voorstelling te maken. Aan het eind tonen we onze eigen voorstelling voor publiek.

Docenten

Lianne Karel

Lianne Karel is theaterdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Lianne? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Hannah de Vries

Hannah de Vries is theaterdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Hannah? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Anniek Akkerman

Anniek Akkerman is theaterdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Anniek? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Erin Stel

Erin Stel is theaterdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Erin? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Yvonne van Ginneken

Yvonne van Ginneken is theaterdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Yvonne? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Aike Vogelzang

Aike Vogelzang is theaterdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Aike? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Veelgestelde vragen

Theater maken doe je in een veilige omgeving en met een vertrouwde groep. Als een theatercursus bij ons eenmaal is begonnen, is het daarom niet mogelijk om een proefles te volgen. We kunnen wel proberen om je bij de start van een cursus een kijkje te gunnen, dit bekijken we per cursus en op individueel niveau. Neem hiervoor contact op via cursus@bijvrijdag.nl. Ben je écht benieuwd of theater maken iets voor je is? Dan adviseren we je om een korte introductiecursus theater te volgen.

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

  • 10-15jr

Orkestweekend

Maak jij graag samen muziek met leeftijdgenoten en wil je dit ook eens in een groot orkest ervaren? Kom dan in het weekend van 4 en 5 november naar VRIJDAG aan de Akkerstraat 99.

  • 12-99jr

Landschap met je mobiel

Gewapend met jouw eigen mobiel en een lijst uitdagende opdrachten ga je op ontdekkingstocht in de Groningse wildernis!

  • 18-99jr

Creatieve ontsnappingstechnieken

Hoe vermijd je routine en kom je tot een nieuwe benadering in jouw creatieve proces? Dat leer je in deze workshop!

  • 15-99jr

Honden boetseren

Wil je leren boetseren? Doe mee met deze workshop en boetseer in één middag het uniek beeld van een hond.

  • 18-99jr

Emailleren

In deze workshop ga je in een kleine groep experimenteren en werken met verschillende technieken van het emailleren.

Elektronische muziek

Van sounddesign, beats maken, produceren, mixen, muziektheorie, akkoorden en akkoordprogressies tot studiotechniek: wij helpen je verder!

  • 14-21jr

Mixed Media

Maak je tekeningen, foto’s of schilderijen? Maar ben je ook geïnteresseerd in film en muziek? Dan is dit misschien wat voor jou!

Kun je fotograferen met een stoeptegel?

Tijdens deze cursus gaan we op zoek naar bijzondere manieren om te fotograferen, zowel analoog als digitaal.

  • 18-99jr

E-textiles: De basis

Een zachte lamp ontwerpen, je kostuum verlichten of experimenteren met metaal? In deze cursus leer je werken met allerlei geleidende materialen en het toevoegen van ledverlichting.

Fotograferen met losse flitsers

Wil je leren fotograferen met losse flitsers? Dat kan bij VRIJDAG. Er is veel ruimte voor oefening en persoonlijke aandacht.

Fotografie: Jouw artistieke kijk

Fotografeer je graag en ben je op zoek naar meer verdieping? Of wil je andere onverwachte mogelijkheden onderzoeken met je camera? Meld je aan!

Stof tot nadenken

Wil jij leren ontdekken wat er mogelijk is met bestaande kledingstukken, materialen en accessoires? Mixen en matchen én ook nog iets leren? Kom dan meedoen met deze naaicursus!