Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Route Beleven

10-12 jaar Uitverkocht

Leer verhalen vertellen, acteren en krijg inzicht wat er allemaal komt kijken bij het maken van een echte theaterproductie.

Wees er op tijd bij, want de groepen worden een week van tevoren gevormd.

Startdatum Tijd Dag Locatie Aantal lessen Prijs  
13 sep. 2022 15:30 - 17:30 Dinsdag Noorderbuitensingel 11 32 354,- Uitverkocht
14 sep. 2022 15:00 - 17:00 Woensdag Noorderbuitensingel 11 32 354,- Uitverkocht
01 feb. 2023 16:00 - 18:00 Woensdag Noorderbuitensingel 11 16 177,- Uitverkocht

Binnen de route Beleven maak je samen met andere kinderen een voorstelling. Samenwerking en spelplezier staan hierbij voorop. Je leert verhalen vertellen, acteren en krijgt inzicht in wat er allemaal komt kijken bij het maken van een theaterproductie. De cursus die in februari start bestaat uit 16 lessen, waarin je aan de slag gaat met Het Houten Huis Project.

Het Houten Huis Project

We maken een voorstelling in samenwerking met Het Houten Huis; het beeldend muziektheatergezelschap van het noorden. We bezoeken samen een voorstelling van Het Houten Huis en gaan in gesprek met spelers en makers om vervolgens een hun versie van de voorstelling te spelen in het decor van Het Houten Huis. Ga jij het beleven?

Docenten

Lianne Karel

Lianne Karel is theaterdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Lianne? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Jorrit Boonstra

Jorrit Boonstra is theaterdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Jorrit? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Yvonne van Ginneken

Yvonne van Ginneken is theaterdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Yvonne? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Hannah de Vries

Hannah de Vries is theaterdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Hannah? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Aike Vogelzang

Aike Vogelzang is theaterdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Aike? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Veelgestelde vragen

Theater maken doe je in een veilige omgeving en met een vertrouwde groep. Als een theatercursus bij ons eenmaal is begonnen, is het daarom niet mogelijk om een proefles te volgen. We kunnen wel proberen om je bij de start van een cursus een kijkje te gunnen, dit bekijken we per cursus en op individueel niveau. Neem hiervoor contact op via cursus@bijvrijdag.nl. Ben je écht benieuwd of theater maken iets voor je is? Dan adviseren we je om een korte introductiecursus theater te volgen.

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

 • 8-11jr

Introduction to theatre

This is our first theatre course in English for children. Take part and see if acting is right for you!

 • Uitverkocht

Musiceren en produceren

Maak je muziek op je computer en/of speel je een instrument en wil je hier meer uit halen? Meld je dan nu aan!

Introduction to theatre

Our introduction course to theatre is the perfect way to figure out if acting interests you.

 • 8-16jr
 • Uitverkocht

Trainingsacteur bij het UMCG

Verdiep je in de rol van een patiënt en voer een huisartsengesprek met een arts in opleiding bij het UMCG.

 • 12-20jr
 • Uitverkocht

Route Uitdaging en experiment

In deze route vormen spelplezier en samenspel de basis. Ga samen de vloer op en stort je in de wereld van theater!

 • 5-7jr

Route Fantaseren

De wereld is magisch. Zeker voor kinderen van 5 tot 7 jaar. Zij leven in een wereld waarin alles mogelijk is. Aansluitend op hun belevingswereld gaan we samen de vloer op en ervaren we hoe ver onze fantasie ons brengt.

 • 15-99jr

Productie, mixen en studiotechniek (introductiecursus)

Ben je nieuw in de wereld van elektronische muziek en wil je leren hoe je de software en apparatuur gebruikt? Wij helpen je verder!

 • 4-12jr

Vrije inloop: Muziek, theater en beeldende kunst

Muziek, theater en beeldende kunst

 • 7-12jr

Introductiecursus componeren en produceren

Hoe is het om zelf beats te maken, te componeren en (elektronische) muziek te produceren? Kom er achter tijdens deze korte introductiecursus.

 • 7-9jr
 • Wachtlijst

Introductiecursus gitaar

Hoe is het om muziekles te krijgen op je favoriete instrument? Kom er achter tijdens deze korte introductiecursus gitaar voor kinderen van 7-9 jaar.

 • Uitverkocht

Van tekst naar vloer

Zelf theaterteksten schrijven door middel van unieke opdrachten en deze vervolgens theatraal maken. Ga jij de uitdaging aan?

Voorstelling maken

In deze cursus maak je in 8 lessen een voorstelling onder leiding van een theaterdocent en een scenograaf (theatervormgever).