Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Je kunt je alvast inschrijven voor de nieuwe cursussen. Kies je cursus
Kies je cursus

Route 10-12 jaar: Beleven

Leer verhalen vertellen, acteren en krijg inzicht wat er allemaal komt kijken bij het maken van een echte theaterproductie.

Startdatum Tijd Dag Locatie Aantal lessen Prijs  
13 sep. 2022 15:30 - 17:30 Dinsdag Noorderbuitensingel 11 32 354,- Inschrijven
14 sep. 2022 15:00 - 17:00 Woensdag Noorderbuitensingel 11 32 354,- Inschrijven

Binnen de route Beleven maak je samen met andere kinderen twee voorstellingen. Samenwerking en spelplezier staan hierbij voorop. Je leert verhalen vertellen, acteren en krijgt inzicht in wat er allemaal komt kijken bij het maken van een theaterproductie. Het hele seizoen bestaat uit 32 lessen en deze worden opgedeeld in 2 blokken: De sterke verhalen van de Noren en Het Houten Huis Project.

De sterke verhalen van de Noren

We laten ons inspireren door een verhaal uit de Noorse mythologie. Deze verhalen staan bol van de grote thema’s: liefde, moed, heldhaftigheid, magie. Fantastische thema’s om vanuit te gaan maken en acteren.

Het Houten Huis Project

In de tweede helft van het seizoen maken we een voorstelling in samenwerking met Het Houten Huis; het beeldend muziektheatergezelschap van het noorden. We bezoeken samen een voorstelling van Het Houten Huis en gaan in gesprek met spelers en makers om vervolgens een eigen versie van deze voorstelling te maken.

Ga jij het BELEVEN?

Wees er op tijd bij, want de groepen worden een week van tevoren gevormd.

Docenten

Yvonne van Ginneken

Yvonne van Ginneken is al vanaf dat ze vier was gek op theater; het publiek, de medespelers, de lampen, de kostuums, de geur van haarlak in de kleedkamer, de rookmachine in de coulissen, alles! Ze werkt graag met kinderen en houdt ervan om samen met hen grote verhalen te vertellen.

Hannegijs Jonker

Hannegijs Jonker houdt van theater in bijzondere, nieuwe, onverwachte vormen. Ze onderzoekt met haar leerlingen nieuwe werkelijkheden en de wereld aan mogelijkheden die daar te vinden is.

Veelgestelde vragen

Theater maken doe je in een veilige omgeving en met een vertrouwde groep. Als een theatercursus bij ons eenmaal is begonnen, is het daarom niet mogelijk om een proefles te volgen. We kunnen wel proberen om je bij de start van een cursus een kijkje te gunnen, dit bekijken we per cursus en op individueel niveau. Neem hiervoor contact op via cursus@bijvrijdag.nl. Ben je écht benieuwd of theater maken iets voor je is? Dan adviseren we je om een korte introductiecursus theater te volgen.

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Route 5-7 jaar: Fantaseren

De wereld is magisch. Zeker voor kinderen van 5 tot 7 jaar. Zij leven in een wereld waarin alles mogelijk is. Aansluitend op hun belevingswereld gaan we samen de vloer op en ervaren we hoe ver onze fantasie ons brengt.

Route 8-9 jaar: Verbeelden

Iets verzinnen kunnen we allemaal. Maar wat zou er gebeuren als we die verzinsels gebruiken om theater te maken?

Vrije inloop 4-12 jaar: muziek beeldend theater

Muziek, theater en beeldende kunst

Van tekst naar vloer

Zelf theaterteksten schrijven door middel van unieke opdrachten en deze vervolgens theatraal maken. Ga jij de uitdaging aan?

Voorstelling maken

In deze cursus maak je in 8 lessen een voorstelling onder leiding van een theaterdocent en een scenograaf (theatervormgever).

Spelen met script

Een cursus het teken van spielerei met theatertekst.

Introductiecursus theater

De introductiecursus theater is de perfecte manier om te kijken of acteren bij je past. Je leert de grondbeginselen van acteren en ondervindt wat er nodig is om geloofwaardig te kunnen spelen.

Introductiecursus theater jongeren

Onderzoeken, uitproberen, samenspelen, groeien, plezier maken, ontdekken wat je kan en wil: de introductiecursus is een perfecte manier om te kijken of acteren bij je past.

Route 12-13 jaar: Uitdagen

In deze route word je uitgedaagd om te maken! Samen spelen we in een soap en gaan we aan de slag met interdisciplinair theater. We eindigen het seizoen met een voorstelling.

Route 14-15 jaar: Experimenteren

We beginnen deze route met een blok over basistechnieken. Daarna gaan we spelen met script. In de tweede helft van het jaar maken we samen een voorstelling.

Route 16-20 jaar: Acteren en Maken

Ben jij nieuwsgierig en houd je van toneelspelen? In deze route staat de eerste helft van het seizoen acteren centraal, de tweede helft staat in het teken van een voorstelling maken die je voor publiek in ons VRIJDAG Theater speelt.

Route Oog voor detail

Oog voor detail is gericht op jongeren met autisme. In deze cursus besteden we net iets meer aandacht aan voorbereiding en de lesopbouw.