Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Kies je cursus

Route 8-9 jaar: Verbeelden

8-9 jaar

Iets verzinnen kunnen we allemaal. Maar wat zou er gebeuren als we die verzinsels gebruiken om theater te maken?

Startdatum Tijd Dag Locatie Aantal lessen Prijs  
14 sep. 2022 14:30 - 16:00 Woensdag Noorderbuitensingel 11 32 257,- Inschrijven

In deze cursus nemen we je mee de vloer op, zo ontdek je hoe je je eigen fantasie kunt gebruiken in theater. Je onderzoekt al spelend de leukste kanten van acteren. Samenspel, improvisatie, fysiek bewustzijn en spelplezier zijn belangrijke begrippen tijdens de lessen.

We beginnen met improviserend acteren. Daarna ga je met kostuumontwerpster Gerda Schepers en theatermaker Erin Stel een theatrale kunstinstallatie maken. We starten in de kringloop. We gaan werken vanuit een item dat we daar aanschaffen: een kledingstuk of voorwerp waarbij wij het verhaal mogen verzinnen en vormgeven. Je laat het resultaat zien in een presentatie voor publiek, waarin er geen grenzen meer zijn tussen beeldende kunst en theater.

Het tweede deel van het seizoen bezoeken we samen de voorstelling Erik of het klein insectenboek, waarna we zelf een voorstelling gaan maken die hierop geïnspireerd is. Daarna sluiten we het seizoen af met nog een paar energieke acteerlessen.

Doe je mee?

Deze cursus bestaat uit 32 lessen, iedere 8e les is het laatste half uur een open les voor publiek, waarin getoond wordt waar die lessen aan gewerkt is. Wees er op tijd bij, want de groepen worden een week van tevoren gevormd.

Docenten

Layla Radjab

Layla Radjab is theaterdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Layla? Bekijk het aanbod hieronder!

Erin Stel

Erin Stel is theaterdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Erin? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Gerda Schepers

Gerda Schepers is docent Mode & Textiel bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Gerda? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Veelgestelde vragen

Theater maken doe je in een veilige omgeving en met een vertrouwde groep. Als een theatercursus bij ons eenmaal is begonnen, is het daarom niet mogelijk om een proefles te volgen. We kunnen wel proberen om je bij de start van een cursus een kijkje te gunnen, dit bekijken we per cursus en op individueel niveau. Neem hiervoor contact op via cursus@bijvrijdag.nl. Ben je ├ęcht benieuwd of theater maken iets voor je is? Dan adviseren we je om een korte introductiecursus theater te volgen.

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Route 5-7 jaar: Fantaseren

De wereld is magisch. Zeker voor kinderen van 5 tot 7 jaar. Zij leven in een wereld waarin alles mogelijk is. Aansluitend op hun belevingswereld gaan we samen de vloer op en ervaren we hoe ver onze fantasie ons brengt.

Route 10-12 jaar: Beleven

Leer verhalen vertellen, acteren en krijg inzicht wat er allemaal komt kijken bij het maken van een echte theaterproductie.

Vrije inloop 4-12 jaar: muziek beeldend theater

Muziek, theater en beeldende kunst

Van tekst naar vloer

Zelf theaterteksten schrijven door middel van unieke opdrachten en deze vervolgens theatraal maken. Ga jij de uitdaging aan?

Voorstelling maken

In deze cursus maak je in 8 lessen een voorstelling onder leiding van een theaterdocent en een scenograaf (theatervormgever).

Spelen met script

Een cursus in het teken van spielerei met theatertekst.

Introductiecursus theater

De introductiecursus theater is de perfecte manier om te kijken of acteren bij je past. Je leert de grondbeginselen van acteren en ondervindt wat er nodig is om geloofwaardig te kunnen spelen.

Introductiecursus theater jongeren

Onderzoeken, uitproberen, samenspelen, groeien, plezier maken, ontdekken wat je kan en wil: de introductiecursus is een perfecte manier om te kijken of acteren bij je past.

Route 12-13 jaar: Uitdagen

In deze route word je uitgedaagd om te maken! Samen spelen we in een soap en gaan we aan de slag met interdisciplinair theater. We eindigen het seizoen met een voorstelling.

Route 14-15 jaar: Experimenteren

We beginnen deze route met een blok over basistechnieken. Daarna gaan we spelen met script. In de tweede helft van het jaar maken we samen een voorstelling.

Route 16-20 jaar: Acteren en Maken

Ben jij nieuwsgierig en houd je van toneelspelen? Doe mee en maak een voorstelling die je voor publiek speelt in ons eigen theater!

Route Oog voor detail

Oog voor detail is gericht op jongeren met autisme. In deze cursus besteden we net iets meer aandacht aan voorbereiding en de lesopbouw.