Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Route Verbeelden

8-9 jaar

In deze cursus nemen we je mee de vloer op, zo ontdek je hoe je je eigen fantasie kunt gebruiken in theater. Doe je mee?

Wees er op tijd bij, want de groepen worden een week van tevoren gevormd.

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
31 jan. 2024 16:30 - 18:00 Woensdag Noorderbuitensingel 11 Gegeven door: Merel Smit 129,- Inschrijven

Iets verzinnen kunnen we allemaal, maar wat zou er gebeuren als we die verzinsels gebruiken om theater van te maken? We nemen je mee de vloer op en zo ontdek je hoe je je eigen fantasie kunt gebruiken in theater. Je onderzoekt al spelend de leukste kanten van acteren. Samenspel, improvisatie, fysiek bewustzijn en spelplezier zijn belangrijke begrippen tijdens de lessen. Iedere 8e les is er het laatste half uur een open les voor publiek, waarin we laten zien waar we de afgelopen lessen aan gewerkt hebben.

Start september

In de cursus die in september start, begin je met improviserend acteren. Daarna ga je met een kostuumontwerpster en theatermaker een theatrale kunstinstallatie maken. We starten in de kringloop, hier schaffen we iets aan waar vanuit we gaan werken: een kledingstuk of voorwerp waar jij het verhaal voor mag verzinnen en vormgeven. Je laat het resultaat zien in een presentatie voor publiek, waarin er geen grenzen meer zijn tussen beeldende kunst en theater.

Daarna gaan we aan de slag met het verhaal over Reinaert de Vos. Op zaterdag 27 januari gaan we met z’n allen naar voorstelling Reinaert de V. Geïnspireerd door deze voorstelling gaan we aan de slag met onze eigen versie van dit verhaal. We sluiten het seizoen af met het spelen van deze voorstelling voor publiek in het VRIJDAG Prinsentheater aan de Noorderbuitensingel.

Start januari

Start je in januari met deze route? Dan begin je meteen met acteerlessen en het maken van een voorstelling over Reinaert de V, zoals hierboven omschreven.

Docenten

Merel Smit

Merel Smit is theaterdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Merel? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Veelgestelde vragen

Theater maken doe je in een veilige omgeving en met een vertrouwde groep. Als een theatercursus bij ons eenmaal is begonnen, is het daarom niet mogelijk om een proefles te volgen. We kunnen wel proberen om je bij de start van een cursus een kijkje te gunnen, dit bekijken we per cursus en op individueel niveau. Neem hiervoor contact op via cursus@bijvrijdag.nl. Ben je écht benieuwd of theater maken iets voor je is? Dan adviseren we je om een korte introductiecursus theater te volgen.

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

  • 10-15jr

Orkestweekend

Maak jij graag samen muziek met leeftijdgenoten en wil je dit ook eens in een groot orkest ervaren? Kom dan in het weekend van 4 en 5 november naar VRIJDAG aan de Akkerstraat 99.

  • 12-99jr

Landschap met je mobiel

Gewapend met jouw eigen mobiel en een lijst uitdagende opdrachten ga je op ontdekkingstocht in de Groningse wildernis!

  • 18-99jr

Creatieve ontsnappingstechnieken

Hoe vermijd je routine en kom je tot een nieuwe benadering in jouw creatieve proces? Dat leer je in deze workshop!

  • 12-99jr

Houtdrukken voor beginners

Ga aan de slag met hout, rollers, drukinkt en guts en maak spelenderwijs een eenvoudige kleurenprint!

  • 15-99jr

Honden boetseren

Wil je leren boetseren? Doe mee met deze workshop en boetseer in één middag het uniek beeld van een hond.

  • 18-99jr

Borduren: Glinsterende kevers en schitterende torren

Hou jij van details, kleur en glitters? En heel toevallig ook van werken op een vierkante centimeter? Dan is deze workshop voor jou!

  • 18-99jr

Emailleren

In deze workshop ga je in een kleine groep experimenteren en werken met verschillende technieken van het emailleren.

Elektronische muziek

Van sounddesign, beats maken, produceren, mixen, muziektheorie, akkoorden en akkoordprogressies tot studiotechniek: wij helpen je verder!

  • 14-21jr

Mixed Media

Maak je tekeningen, foto’s of schilderijen? Maar ben je ook geïnteresseerd in film en muziek? Dan is dit misschien wat voor jou!

Kun je fotograferen met een stoeptegel?

Tijdens deze cursus gaan we op zoek naar bijzondere manieren om te fotograferen, zowel analoog als digitaal.

E-textiles: De basis

Een zachte lamp ontwerpen, je kostuum verlichten of experimenteren met metaal? In deze cursus leer je werken met allerlei geleidende materialen en het toevoegen van ledverlichting.

Fotograferen met losse flitsers

Wil je leren fotograferen met losse flitsers? Dat kan bij VRIJDAG. Er is veel ruimte voor oefening en persoonlijke aandacht.