Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Route Oog voor detail

13-20 jaar

Oog voor detail is gericht op jongeren met autisme. In deze cursus besteden we net iets meer aandacht aan voorbereiding en de lesopbouw.

De eerste les is een gratis proefles! Schrijf je in en betaal pas als je doorgaat.

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
11 sep. 2023 16:30 - 18:30 Maandag Noorderbuitensingel 11 Gegeven door: Anke Odinga, Claudine Pantophlet 190,- Dit is de totaalprijs. Stroom je later in? Dan betaal je alleen de resterende lessen. Instromen
05 feb. 2024 16:30 - 18:30 Maandag Noorderbuitensingel 11 Gegeven door: Anke Odinga, Claudine Pantophlet v.a. 190,- Inschrijven

De theaterroute Oog voor detail is gericht op jongeren met autisme. Heb jij deze diagnose en vind je de stap om deel te nemen aan een reguliere theatercursus net wat te groot? Vind je het prettig als er iets meer begeleiding en persoonlijke aandacht is? Of lijkt het je vooral leuk om samen te spelen met andere jongeren met autisme? Dan is dit je plek!

In de cursus draait het om acteren. Hoe verander je bijvoorbeeld in iemand die heel anders is dan jij, en blijf je toch geloofwaardig spelen? Je leert improviseren en basistechnieken om tot spel te komen. Ook ga je aan de slag met teksten en leer je de mogelijkheden van je lichaam en stem kennen.

We besteden net iets meer aandacht aan de voorbereidingen en de lesopbouw. Ook sluit er een pedagoog aan bij de lessen, waardoor er meer persoonlijke aandacht en afstemming mogelijk is. Maar net als alle andere cursussen bij VRIJDAG draait ook deze cursus om uitdagen, experimenteren, acteren, theater én plezier maken.

Ben je nieuw? Meld je dan aan voor de startgroep. Zit je al bij deze middaggroep? Schrijf je dan in voor deze cursus waarin je met Claudine en Anke verder werkt aan een voorstelling voor publiek.

Twijfel je? Neem contact op!

Docenten

Anke Odinga

Anke Odinga is pedagoog bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Anke? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Claudine Pantophlet

Claudine Pantophlet is theaterdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Claudine? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Veelgestelde vragen

Theater maken doe je in een veilige omgeving en met een vertrouwde groep. Als een theatercursus bij ons eenmaal is begonnen, is het daarom niet mogelijk om een proefles te volgen. We kunnen wel proberen om je bij de start van een cursus een kijkje te gunnen, dit bekijken we per cursus en op individueel niveau. Neem hiervoor contact op via cursus@bijvrijdag.nl.

Wil je meer van ons weten voordat je jezelf inschrijft? Neem contact op met Loes Nuijten (Programmeur Theater) via loes.nuijten@bijvrijdag.nl.

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

  • 12-99jr

Landschap met je mobiel

Gewapend met jouw eigen mobiel en een lijst uitdagende opdrachten ga je op ontdekkingstocht in de Groningse wildernis!

  • 18-99jr
  • Nieuw!

Creatieve ontsnappingstechnieken

Hoe vermijd je routine en kom je tot een nieuwe benadering in jouw creatieve proces? Dat leer je in deze workshop!

  • 12-99jr

Houtdrukken voor beginners

Ga aan de slag met hout, rollers, drukinkt en guts en maak spelenderwijs een eenvoudige kleurenprint!

  • 15-99jr

Honden boetseren

Wil je leren boetseren? Doe mee met deze workshop en boetseer in één middag het uniek beeld van een hond.

  • 18-99jr
  • Nieuw!

Edelsmeden: Maak een ring

Maak kennis met de technieken van het edelsmeden en ga naar huis met een zelfgemaakte ring!

  • 18-99jr

Borduren: Glinsterende kevers en schitterende torren

Hou jij van details, kleur en glitters? En heel toevallig ook van werken op een vierkante centimeter? Dan is deze workshop voor jou!

  • 18-99jr

Emailleren

In deze workshop ga je in een kleine groep experimenteren en werken met verschillende technieken van het emailleren.

Elektronische muziek

Van sounddesign, beats maken, produceren, mixen, muziektheorie, akkoorden en akkoordprogressies tot studiotechniek: wij helpen je verder!

  • 14-21jr

Mixed Media

Maak je tekeningen, foto’s of schilderijen? Maar ben je ook geïnteresseerd in film en muziek? Dan is dit misschien wat voor jou!

Kun je fotograferen met een stoeptegel?

Tijdens deze cursus gaan we op zoek naar bijzondere manieren om te fotograferen, zowel analoog als digitaal.

E-textiles: De basis

Een zachte lamp ontwerpen, je kostuum verlichten of experimenteren met metaal? In deze cursus leer je werken met allerlei geleidende materialen en het toevoegen van ledverlichting.

Fotograferen met losse flitsers

Wil je leren fotograferen met losse flitsers? Dat kan bij VRIJDAG. Er is veel ruimte voor oefening en persoonlijke aandacht.