Saxofoon

Saxofoon

INSCHRIJVEN
Liever eerst even proberen? Mail naar doen@bijvrijdag.nl voor een proefles!

Wil je saxofoon leren spelen? Zie je jezelf al een scheurende solo geven? Dan ben je bij VRIJDAG aan het goede adres. Je krijgt les van enthousiaste en ervaren docenten, die je regelmatig kunt zien optreden in bands en ensembles. Ze leren je de juiste techniek om de mooiste klanken te maken.

Het instrument wordt wereldwijd en in alle muziekstijlen gebruikt, maar vooral in de jazz en pop. De saxofoon is een geschikt instrument om op iedere leeftijd mee te beginnen.

De dagen en tijden waarop je les krijgt stem je af met je docent.

Sjoerd Visser

saxofoon

Docent Saxofoon

"Hou van het leven en van elkaar!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Lesgeven bij VRIJDAG geeft mij de mogelijkheid om leerlingen te helpen ontdekken hoe zij zich het beste kunnen uiten op hun instrument. Dat vind ik een mooie uitdaging. Om samen met de leerling op zoek te gaan naar het stukje muziek wat hun heel erg motiveert, om er dan voor te gaan en hun talent daarin te ontwikkelen.

Trots op!

Ik ben enorm trots op het project 'De Oden van Salomo' wat ik geïnitieerd heb. Dat zijn 19 eeuwen oude onbekende (christelijke) liedteksten die we met dit project weer van muziek hebben voorzien met een team fantastische muzikanten en tekstschrijvers. In dit project speel ik sopraansax, Ierse whistles, duclar, fluit, Uilleann pipes en toetsen. Verder ben ik ook heel trots op mijn fusionband Seraph waar ik Tenor-, Alt- en Sopraansax speel.

Favorieten

Saxofonisten als Michael Brecker, Bob Mintzer, David Sanborn, Joshua Redman en Jan Garbarek vind ik geweldig! Gitarist/Toetsenist/Componist Dave Bainbridge van de band Iona is voor mij een groot voorbeeld geweest qua muziek componeren.

Opleiding

Prins Claus Conservatorium Groningen, Codarts Conservatorium Rotterdam en Artez Conservatorium Zwolle

Meer

Ik ben uitvoerend musicus in verschillende projecten: De Oden van Salomo en Seraph zijn vaste formaties. Verder speel ik in Casino Royale; een band uit Groningen waar we talloze bedrijfsfeesten en trouwerijen mee doen. En ik doe ook veel CD opnames en opnames voor TV bij de EO en de KRO-NCRV.

http://www.sjoerdvisseronline.com/

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld