Saxofoon

INSCHRIJVEN

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van het coronavirus covid-19, dan bieden we voor deze cursus een online of digitaal alternatief. Je kunt geen restitutie aanvragen.

Wil je leren spelen op een saxofoon? Dan ben je bij VRIJDAG aan het goede adres. De dagen en tijden waarop je les krijgt stem je af met je docent.

Je krijgt les van enthousiaste en ervaren docenten. Je kunt hen ook regelmatig zien optreden in bands en ensembles. Zij kunnen je als geen ander leren hoe je de mooiste klanken uit een saxofoon haalt. Muziekles zorgt ervoor dat je meteen de juiste techniek leert. Kom dus naar saxofoonles bij VRIJDAG. Jong geleerd is oud gedaan. Toch kun je ook heel goed op latere leeftijd saxofoonles nemen. Je kan bij ons een saxofoon huren.

De saxofoon

De Belgische instrumentenbouwer Adolphe Sax ontwierp in 1840 de saxofoon. Dit deed hij in opdracht van de militaire korpsen die een zuiver en gemakkelijk te bespelen bes-instrument zochten. Al snel verspreidde de saxofoon zich over Europa en Amerika.

Het instrument wordt nu wereldwijd en in alle muziekstijlen gebruikt, maar vooral in de jazz en pop. Behalve jazz en pop is er ook mooie, originele klassieke muziek voor de saxofoon geschreven en zijn klassieke stukken voor saxofoon bewerkt. De saxofoon hoort bij de houten blaasinstrumenten en heeft een mondstuk met een enkel riet.

Jan Schoemaker

saxofoon

Sjoerd Visser

saxofoon

Docent Saxofoon en Dwarsfluit (lichte muziek)

"Pluk de dag!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Wat het hier leuk maakt zijn de collega’s en de enthousiaste leerlingen en dat we het allemaal samen doen. Dat elke muziekleerling hier kan samenspelen maakt het ook bijzonder. Ik ben tevreden als een leerling na de les vrolijk fluitend naar huis gaat. Belangrijk is daarbij dat hij weer wat heeft geleerd en plezier heeft beleefd aan het samen muziek maken. 

Trots op!

Ik ben trots op mijn leerlingen-saxofoonensemble Saxophone Madness, vanwege het niveau en het enthousiasme. 

Favorieten

Veel en breed. Van J.S. Bach tot C. Parker. Speciaal vermeld ik hier toch graag mijn grote voorbeeld de Yellow Jackets met Bob Mintzer op saxofoon. Zij zijn helemaal te gek.

Opleiding

Conservatorium Groningen, saxofoon en dwarsfluit 

Meer

Op het Prins Claus Conservatorium doceer ik saxofoon, dwarsfluit en methodiek. Verder speel ik veel: bij het NNO, NNT, Noordpool Orkest, Joop van den Ende Producties, radiosymfonieorkesten et cetera. Ook speel ik in verschillende jazzbandjes.

http://www.janschoemaker.nl/

Docent Saxofoon

"Hou van het leven en van elkaar!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Lesgeven bij VRIJDAG geeft mij de mogelijkheid om leerlingen te helpen ontdekken hoe zij zich het beste kunnen uiten op hun instrument. Dat vind ik een mooie uitdaging. Om samen met de leerling op zoek te gaan naar het stukje muziek wat hun heel erg motiveert, om er dan voor te gaan en hun talent daarin te ontwikkelen.

Trots op!

Ik ben enorm trots op het project 'De Oden van Salomo' wat ik geïnitieerd heb. Dat zijn 19 eeuwen oude onbekende (christelijke) liedteksten die we met dit project weer van muziek hebben voorzien met een team fantastische muzikanten en tekstschrijvers. In dit project speel ik sopraansax, Ierse whistles, duclar, fluit, Uilleann pipes en toetsen. Verder ben ik ook heel trots op mijn fusionband Seraph waar ik Tenor-, Alt- en Sopraansax speel.

Favorieten

Saxofonisten als Michael Brecker, Bob Mintzer, David Sanborn, Joshua Redman en Jan Garbarek vind ik geweldig! Gitarist/Toetsenist/Componist Dave Bainbridge van de band Iona is voor mij een groot voorbeeld geweest qua muziek componeren.

Opleiding

Prins Claus Conservatorium Groningen, Codarts Conservatorium Rotterdam en Artez Conservatorium Zwolle

Meer

Ik ben uitvoerend musicus in verschillende projecten: De Oden van Salomo en Seraph zijn vaste formaties. Verder speel ik in Casino Royale; een band uit Groningen waar we talloze bedrijfsfeesten en trouwerijen mee doen. En ik doe ook veel CD opnames en opnames voor TV bij de EO en de KRO-NCRV.

http://www.sjoerdvisseronline.com/

Wil je graag muziek maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld