Bij Vrijdag muzieklessen printsize-1020 - Aron.jpg

Saxofoon

INSCHRIJVEN

Wil je leren spelen op een saxofoon? Dan ben je bij VRIJDAG aan het goede adres. De dagen en tijden waarop je les krijgt stem je af met je docent.

Jan Schoemaker en Rita Wiersma zijn enthousiaste en ervaren docenten. Je kunt hen ook regelmatig zien optreden in bands en ensembles. Zij kunnen je als geen ander leren hoe je de mooiste klanken uit een saxofoon haalt. Muziekles zorgt ervoor dat je meteen de juiste techniek leert. Kom dus naar saxofoonles bij VRIJDAG. Jong geleerd is oud gedaan. Toch kun je ook heel goed op latere leeftijd saxofoonles nemen. Je kan bij ons een saxofoon huren.

De saxofoon

De Belgische instrumentenbouwer Adolphe Sax ontwierp in 1840 de saxofoon. Dit deed hij in opdracht van de militaire korpsen die een zuiver en gemakkelijk te bespelen bes-instrument zochten. Al snel verspreidde de saxofoon zich over Europa en Amerika.

Het instrument wordt nu wereldwijd en in alle muziekstijlen gebruikt, maar vooral in de jazz en pop. Behalve jazz en pop is er ook mooie, originele klassieke muziek voor de saxofoon geschreven en zijn klassieke stukken voor saxofoon bewerkt. De saxofoon hoort bij de houten blaasinstrumenten en heeft een mondstuk met een enkel riet.

Kinderen van 7-10 jaar starten met les binnen een muziekpakket of een route, bijvoorbeeld Muziek Instap. Kijk voor meer info op bijvrijdag.nl/muziek-voor-kinderen!

Jan Schoemaker

saxofoon

Rita Wiersma

saxofoon

Docent Saxofoon en Dwarsfluit (lichte muziek)

"Pluk de dag!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Wat het hier leuk maakt zijn de collega’s en de enthousiaste leerlingen en dat we het allemaal samen doen. Dat elke muziekleerling hier kan samenspelen maakt het ook bijzonder. Ik ben tevreden als een leerling na de les vrolijk fluitend naar huis gaat. Belangrijk is daarbij dat hij weer wat heeft geleerd en plezier heeft beleefd aan het samen muziek maken. 

Trots op!

Ik ben trots op mijn leerlingen-saxofoonensemble Saxophone Madness, vanwege het niveau en het enthousiasme. 

Favorieten

Veel en breed. Van J.S. Bach tot C. Parker. Speciaal vermeld ik hier toch graag mijn grote voorbeeld de Yellow Jackets met Bob Mintzer op saxofoon. Zij zijn helemaal te gek.

Opleiding

Conservatorium Groningen, saxofoon en dwarsfluit 

Meer

Op het Prins Claus Conservatorium doceer ik saxofoon, dwarsfluit en methodiek. Verder speel ik veel: bij het NNO, NNT, Noordpool Orkest, Joop van den Ende Producties, radiosymfonieorkesten et cetera. Ook speel ik in verschillende jazzbandjes.

http://www.janschoemaker.nl/

Docent Saxofoon, IKM, ZJIN & AMV

"Praten is een slechte vorm van communicatie, muziek is beter." - John Lennon

Lesgeven bij VRIJDAG

Muziek maken is heerlijk en ook nog eens goed voor geest, lichaam en verstand. Ik voel me bevoorrecht dat ik daar samen met mijn leerlingen mijn steentje aan mag bijdragen. 

Trots op!

Natuurlijk op leerlingen tijdens presentaties en voorspeelavonden. Verder een kleine greep uit evenementen waarbij ik een groter of kleiner deel van de organisatie heb verzorgd : Saxofoonfestival tijdens 150-jarig bestaan van de Stedelijke Muziekschool, muziekschooldeelnames aan het OnWings festival, muziekschooldeelname aan Swingin' Groningen met Stadskabaal.

Favorieten

Onmogelijk te kiezen uit de lange lijst met fantastische saxofonisten. Een willekeurige top 3, samengesteld uit de eerste drie saxofonisten op een van mijn afspeellijsten : Dexter Gordon, Maceo Parker en Branford Marsalis.

Opleiding

Conservatorium Groningen Saxofoon B bij Adri van Velzen en AMV.

Meer muziek

Als de gelegenheid zich voordoet speel ik graag , vooral funky muziek vind ik fijn om te maken.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld