Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

SwingStrings

6-15 jaar

Kun je al een beetje viool, altviool of cello spelen? Doe mee met de SwingStrings, een swingend strijkorkest voor kinderen.

Kinderen van 6-10jr (15.30-16.30 uur) en kinderen van 10-15jr (16.30-17.30 uur).

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
14 sep. 2023 In overleg Donderdag Akkerstraat 99 Gegeven door: Caroline Babendererde 120,- Dit is de totaalprijs. Stroom je later in? Dan betaal je alleen de resterende lessen. Instromen

Samen muziek maken is heel leuk en leerzaam. Je speelt met het orkest een heleboel verschillende muziekstukken en leert op een inspirerende en creatieve manier de kneepjes van het orkestspel. Ook geef je regelmatig optredens in onze grote zaal en op andere locaties. En hiervoor mag je iedereen uitnodigen die jou wil zien en horen spelen!

Beginners en gevorderden

De SwingStrings bestaan uit 2 orkesten. Na je aanmelding bekijk je altijd nog even samen met je docent welke groep het beste bij jou past.

  • De Swings: beginnende strijkers van 6-10 jaar (15.30-16.30 uur)
  • De Strings: gevorderde strijkers van 10-15 jaar (16.30-17.30 uur)

Benieuwd of SwingStrings iets voor je is? Schrijf je in en probeer het uit! Na je eerste les heb je 3 dagen de tijd om je inschrijving kosteloos te annuleren.

Docenten

Caroline Babendererde

Viool

Caroline Babendererde is viooldocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Caroline? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

  • 10-15jr

Orkestweekend

Maak jij graag samen muziek met leeftijdgenoten en wil je dit ook eens in een groot orkest ervaren? Kom dan in het weekend van 4 en 5 november naar VRIJDAG aan de Akkerstraat 99.

  • 12-99jr

Landschap met je mobiel

Gewapend met jouw eigen mobiel en een lijst uitdagende opdrachten ga je op ontdekkingstocht in de Groningse wildernis!

  • 18-99jr

Creatieve ontsnappingstechnieken

Hoe vermijd je routine en kom je tot een nieuwe benadering in jouw creatieve proces? Dat leer je in deze workshop!

  • 15-99jr

Honden boetseren

Wil je leren boetseren? Doe mee met deze workshop en boetseer in één middag het uniek beeld van een hond.

  • 18-99jr

Emailleren

In deze workshop ga je in een kleine groep experimenteren en werken met verschillende technieken van het emailleren.

Elektronische muziek

Van sounddesign, beats maken, produceren, mixen, muziektheorie, akkoorden en akkoordprogressies tot studiotechniek: wij helpen je verder!

  • 14-21jr

Mixed Media

Maak je tekeningen, foto’s of schilderijen? Maar ben je ook geïnteresseerd in film en muziek? Dan is dit misschien wat voor jou!

Kun je fotograferen met een stoeptegel?

Tijdens deze cursus gaan we op zoek naar bijzondere manieren om te fotograferen, zowel analoog als digitaal.

  • 18-99jr

E-textiles: De basis

Een zachte lamp ontwerpen, je kostuum verlichten of experimenteren met metaal? In deze cursus leer je werken met allerlei geleidende materialen en het toevoegen van ledverlichting.

Fotograferen met losse flitsers

Wil je leren fotograferen met losse flitsers? Dat kan bij VRIJDAG. Er is veel ruimte voor oefening en persoonlijke aandacht.

Fotografie: Jouw artistieke kijk

Fotografeer je graag en ben je op zoek naar meer verdieping? Of wil je andere onverwachte mogelijkheden onderzoeken met je camera? Meld je aan!

Stof tot nadenken

Wil jij leren ontdekken wat er mogelijk is met bestaande kledingstukken, materialen en accessoires? Mixen en matchen én ook nog iets leren? Kom dan meedoen met deze naaicursus!