Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Blokfluitensemble

16-99 jaar

In onze blokfluitensembles spelen we van alles, van middeleeuwse tot moderne muziek.

Let op: In deze ensembles komen we om de week bij elkaar om te spelen.

Startdatum Tijd Dag Locatie Aantal lessen Prijs  
In overleg In overleg In overleg Sint Jansstraat 7 1 0,- Proefles
21 sep. 2022 19:30 - 20:30 Woensdag Sint Jansstraat 7 18 v.a. 80,- Dit is de totaalprijs. Stroom je later in? Dan betaal je alleen de resterende lessen. Instromen
02 feb. 2023 17:30 - 18:30 Donderdag Sint Jansstraat 7 11 v.a. 80,- Dit is de totaalprijs. Stroom je later in? Dan betaal je alleen de resterende lessen. Instromen

Bij VRIJDAG kun je terecht bij twee blokfluitensembles: Flauto Volante en Notenhout. Alle soorten blokfluiten zijn welkom en iedereen vanaf 16 jaar kan meedoen. Mits er plaats is kun je het hele jaar instromen. Benieuwd? Dan ben je van harte welkom om keer mee te spelen en te kijken of het iets voor je is. Vraag daarvoor een vrijblijvende proefles aan.

Flauto Volante

Blokfluitensemble Flauto Volante op woensdag is een laagdrempelig ensemble waar het accent ligt bij het samenspelen. Alle type blokfluiten worden hier gespeeld om met zoveel mogelijk plezier 800 jaar aan muziek te ontdekken. Wat is het verhaal achter ons stuk, en hoe kun je dat als ensemble zo goed mogelijk over laten komen aan de luisteraar? Iets voor jou? Kom lekker mee toveren met de kleurrijke tonen van meerdere blokfluiten.

Notenhout

Blokfluitensemble Notenhout op donderdag is een gevorderd ensemble. Hier houden we van experimenteren en proberen we altijd dat stapje extra te maken naar een mooie voordracht. Van de sopranino tot de grootbas en van een polyfonisch stuk naar een jazzy-tune: we gaan op zoek naar de fijne kneepjes van de blokfluit om het publiek te verrassen met de pracht van de muziek op dit zuivere en veelzijdige instrument.

Docenten

Emile ter Schegget

Emile ter Schegget is Docent Blokfluit bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Emile? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Workshop Zwanger & Zingen

Deze workshop is voor zwangeren die het leuk vinden om samen te zingen. Je hoeft geen zangervaring te hebben om mee te doen!

 • 60-99jr

Muzikale workshopdag: Wereldmuziek

Maak kennis met muziek uit alle hoeken van de wereld en zing en musiceer gezellig mee!

 • 21-99jr

Ensemble Diverzz

Samenspelen zonder vaste stijl of dogma's? Speel mee met Ensemble Diverzz! Alle instrumentalisten en zangers vanaf 21 jaar zijn welkom.

 • 15-99jr

Productie, mixen en studiotechniek (introductiecursus)

Ben je nieuw in de wereld van elektronische muziek en wil je leren hoe je de software en apparatuur gebruikt? Wij helpen je verder!

 • 12-99jr

Klarinetensemble

Speel je ongeveer 1 jaar klarinet en lijkt het je leuk om samen met andere klarinettisten muziek te maken? Meld je aan voor het klarinetensemble!

 • 18-99jr
 • Wachtlijst

Strijkersensemble

Meld je aan voor het Strijkersensemble en leer hoe je onderdeel moet zijn van een echt ensemble.

 • 5-7jr

Kinderkoor

Hou je van (samen) zingen? VRIJDAG heeft een koor speciaal voor kinderen! Onder leiding van de enthousiaste zangdocent Anne-Lie Persson zing je bekende en minder bekende kinderliedjes.

 • 12-20jr
 • Uitverkocht

Musical

Zing je thuis de sterren van de hemel? Droom je weg bij het kijken naar een musicalshow? Zou je dat zelf ook graag willen? Dan is deze cursus iets voor jou!

 • 15-99jr
 • Uitverkocht

STUDIO 10

Werk aan je skills en kom in contact met muzikanten en vocalisten om samen muziek te maken. Ook als je net begint, ben je meer dan welkom om de wereld van de elektronische muziek te komen ontdekken.

 • 8-99jr

Saxofoonband Treasure

Speel je al een aantal jaar saxofoon en heb je zin in een nieuwe uitdaging? Doe mee met de saxofoonband van VRIJDAG!

 • 12-20jr
 • Wachtlijst

VRIJDAG Popbands

Onder leiding van een bandcoach werk je aan je individuele skills, aan samenspelen en performance.

Global Music Here & Now Band (wereldmuziek)

Deze band speelt topstukken uit het wereldmenu. Bijna alle instrumenten zijn welkom, maar het is wenselijk dat je enigszins je instrument beheerst en noten kunt lezen.