Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Blokfluitensemble Flauto Volante (intermediaire)

16-99 jaar

In onze blokfluitensembles spelen we van alles, van middeleeuwse tot moderne muziek.

Let op: In deze ensembles komen we om de week bij elkaar om te spelen.

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
20 sep. 2023 19:30 - 20:30 Woensdag Akkerstraat 99 Gegeven door: Emile ter Schegget v.a. 60,- Dit is de totaalprijs. Stroom je later in? Dan betaal je alleen de resterende lessen. Instromen
21 sep. 2023 17:30 - 18:30 Donderdag Akkerstraat 99 Gegeven door: Emile ter Schegget v.a. 60,- Dit is de totaalprijs. Stroom je later in? Dan betaal je alleen de resterende lessen. Instromen

Bij VRIJDAG kun je terecht bij twee blokfluitensembles: Flauto Volante en Notenhout. Alle soorten blokfluiten zijn welkom en iedereen vanaf 16 jaar kan meedoen. Mits er plaats is kun je het hele jaar instromen. Benieuwd? Schrijf je in en probeer het uit. Na je eerste les heb je 3 dagen de tijd om je inschrijving kosteloos te annuleren.

Flauto Volante

Blokfluitensemble Flauto Volante op woensdag is een laagdrempelig ensemble waar het accent ligt bij het samenspelen. Alle type blokfluiten worden hier gespeeld om met zoveel mogelijk plezier 800 jaar aan muziek te ontdekken. Wat is het verhaal achter ons stuk, en hoe kun je dat als ensemble zo goed mogelijk over laten komen aan de luisteraar? Iets voor jou? Kom lekker mee toveren met de kleurrijke tonen van meerdere blokfluiten.

Notenhout

Blokfluitensemble Notenhout op donderdag is een gevorderd ensemble. Hier houden we van experimenteren en proberen we altijd dat stapje extra te maken naar een mooie voordracht. Van de sopranino tot de grootbas en van een polyfonisch stuk naar een jazzy-tune: we gaan op zoek naar de fijne kneepjes van de blokfluit om het publiek te verrassen met de pracht van de muziek op dit zuivere en veelzijdige instrument.

Docenten

Emile ter Schegget

Emile ter Schegget is Docent Blokfluit bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Emile? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

  • 10-15jr

Orkestweekend

Maak jij graag samen muziek met leeftijdgenoten en wil je dit ook eens in een groot orkest ervaren? Kom dan in het weekend van 4 en 5 november naar VRIJDAG aan de Akkerstraat 99.

  • 12-99jr

Landschap met je mobiel

Gewapend met jouw eigen mobiel en een lijst uitdagende opdrachten ga je op ontdekkingstocht in de Groningse wildernis!

  • 18-99jr

Creatieve ontsnappingstechnieken

Hoe vermijd je routine en kom je tot een nieuwe benadering in jouw creatieve proces? Dat leer je in deze workshop!

  • 12-99jr

Houtdrukken voor beginners

Ga aan de slag met hout, rollers, drukinkt en guts en maak spelenderwijs een eenvoudige kleurenprint!

  • 15-99jr

Honden boetseren

Wil je leren boetseren? Doe mee met deze workshop en boetseer in één middag het uniek beeld van een hond.

  • 18-99jr

Borduren: Glinsterende kevers en schitterende torren

Hou jij van details, kleur en glitters? En heel toevallig ook van werken op een vierkante centimeter? Dan is deze workshop voor jou!

  • 18-99jr

Emailleren

In deze workshop ga je in een kleine groep experimenteren en werken met verschillende technieken van het emailleren.

Elektronische muziek

Van sounddesign, beats maken, produceren, mixen, muziektheorie, akkoorden en akkoordprogressies tot studiotechniek: wij helpen je verder!

  • 14-21jr

Mixed Media

Maak je tekeningen, foto’s of schilderijen? Maar ben je ook geïnteresseerd in film en muziek? Dan is dit misschien wat voor jou!

Kun je fotograferen met een stoeptegel?

Tijdens deze cursus gaan we op zoek naar bijzondere manieren om te fotograferen, zowel analoog als digitaal.

E-textiles: De basis

Een zachte lamp ontwerpen, je kostuum verlichten of experimenteren met metaal? In deze cursus leer je werken met allerlei geleidende materialen en het toevoegen van ledverlichting.

Fotograferen met losse flitsers

Wil je leren fotograferen met losse flitsers? Dat kan bij VRIJDAG. Er is veel ruimte voor oefening en persoonlijke aandacht.