Navigatie overslaan
Kies je cursus

Mannenkoor

21-99 jaar

In het Mannenkoor zingen we liederen uit een rijk repertoire van de Kaukasus en omringede landen.

Mannenkoor

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
05 sep 2024 19:00 - 20:30 Donderdag Akkerstraat 99 252,- Inschrijven

Bij het nieuwe Mannenkoor van VRIJDAG zingen we liederen uit een rijk repertoire van de Kaukasus en omringede landen, een repertoire dat historisch voornamelijk voor mannenstemmen bestemd was. De liederen gaan over alle aspecten van het leven: strijdliederen, wiegeliedjes, weeklachten, liefdesliedjes, kinderversjes, feestliederen en serene hymnen, en geven uiting aan de daarbij behorende emoties.

Het geluid van het Mannenkoor is uniek: het timbre, de schoonheid van de mannenstemmen wanneer ze samenkomen in akkoorden of unisons. En door middel van intonatie en het gebruik van de stemmen is elk lied een kunstwerk op zichzelf, waarbij de vreemde taal van de teksten niet als een belemmering zal voelen. Het koor zingt zowel a capella als met begeleiding door middel van traditionele muziekinstrumenten.

Docenten

Docenten: Yuri Makarov

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

  • 7-11jr
  • Workshop
  • Tip!

Kinderorkest Muziek Maatjes

Lijkt het je leuk om samen met andere leeftijdsgenoten in een orkest te spelen? Doe mee met Kinderorkest Muziek Maatjes!

Viool

Wil je viool leren spelen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg les van enthousiaste en ervaren docenten en als je wilt, kun je meespelen in een van onze orkesten, bands of ensembles.

Ukelele

Wil je ukelele leren spelen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg les van enthousiaste en ervaren docenten en als je wilt kun je meespelen in een van onze popbands of jazzensembles.

  • 21-99jr

Ensemble Oude Muziek

Met het Ensemble Oude Muziek spelen we vooral muziek uit de Renaissance, dus uit de 14e en 15e eeuw.

Jazzcombo

In een jazzcombo leer je samen stukken spelen, maar vooral improviseren. Want iedereen kan improviseren!

  • 18-99jr

Liedinterpretatie musical

Heb je altijd al willen begrijpen hoe musicalartiesten de emoties in hun liedjes tot leven brengen? Dan is deze cursus echt iets voor jou!

Cello

Wil je cello leren spelen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg les van enthousiaste en ervaren docenten en als je wilt kun je meespelen in een band, orkest of ensemble.

Viola da Gamba

Wil je viola da gamba leren spelen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg les van enthousiaste en ervaren docenten en als je wilt kun je meespelen in een van onze ensembles of orkesten.

  • 14-99jr

Barokensemble Piccolo Bello

Met het Barokensemble Piccolo Bello spelen we Barokmuziek uit de 17e en 18e eeuw, zoals Bach, Vivaldi en Händel.

  • 14-99jr

STUDIO 10: Studio inloop

In STUDIO 10 kun je zelf aan de slag met professionele apparatuur en software. En er is altijd een expert aanwezig die jouw vragen kan beantwoorden.

  • 8-99jr

Koperensemble

Ervaar de harmonieuze koperklanken van de instrumenten in het Koperensemble!

Contrabas

Wil je contrabas leren spelen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg les van enthousiaste en ervaren docenten en als je wilt kun je meespelen in bijvoorbeeld onze Big Band.