Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Kies je cursus

Schilderen: Mixed media and other matters

Uitverkocht

Ontdek nieuwe lagen en ingangen in je werk bij VRIJDAG. Je experimenteert met materialen en technieken. In dit proces word je persoonlijk begeleid.

Startdatum Tijd Dag Locatie Aantal lessen Prijs  
16 sep. 2022 09:30 - 12:00 Vrijdag Walstraat 34 16 381,- Uitverkocht

Gevorderde cursisten gaan aan de slag met hun eigen idee├źn en laten zich door elkaars werk inspireren tot vernieuwing.

De gemeenschappelijke factor in deze cursus is de schilderkunst, maar we besteden ook aandacht aan fotografie, tekenkunst, collage, ruimtelijk werk, textiel en installatie. Je werkt zelfstandig en experimenteert met de materialen en technieken die je zelf kiest. In dit proces word je intensief persoonlijk begeleid. Het is ook mogelijk om te werken aan de hand van een opdracht.

Het werk bespreken we zowel individueel als in de groep. Naast het praten over en kijken naar elkaars werk besteden we ook aandacht aan verwante kunstenaars door middel van boeken, film, internet en exposities.

Docenten

Oscar Venema

Tekenen en schilderen

Oscar Venema is schilderdocent bij VRIJDAG in Groningen. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Oscar? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

  • Uitverkocht

Keramiek: Draaien op de schijf

Leer draaien op de schijf en ga aan het eind van de cursus met je eigen object naar huis!

  • Uitverkocht

Keramiekatelier: Zelfstandig werken

Het keramiekatelier is bedoeld voor gevorderde cursisten die het prettig vinden om zelfstandig te werken, maar daarbij af en toe wat begeleiding van een docent willen krijgen.

Outdoor fotografie: Winterlandschap

Ben jij een bikkel en hou je van fotograferen en een uitdaging? Kom dan naar VRIJDAG. Pak je camera en ga 4 zaterdagen mee op pad met een docent.

  • Uitverkocht

Textielatelier: Verschillende technieken (11x)

Werken met textiel? Dat kan bij VRIJDAG. In het textielatelier kun je origineel werk maken, zoals ruimtelijke objecten, sieraden, tassen, hoeden en wandversieringen.

Basiscursus tekenen en schilderen (vervolg)

Heb je al eens kennisgemaakt met de basistechnieken tekenen en schilderen en ben je enthousiast? Dan is deze cursus iets voor jou!

  • 4-12jr

Vrije inloop: Muziek, theater en beeldende kunst

Muziek, theater en beeldende kunst

Fotobewerking in Lightroom

Alles leren van Adobe Lightroom? Dat kan bij VRIJDAG. Leer foto's importeren, bewerken en retoucheren.

  • Uitverkocht

Modelleren in gips

Wil je leren modelleren in gips? Dat kan bij VRIJDAG. Maak je eigen kopjes en schaaltjes.

  • Uitverkocht

Porselein en zilverklei

Tijdens deze korte, specialistische, cursus maak en ontwerp je zelf sieraden van porselein- en zilverklei! Je maakt eerst een ontwerp in gewone klei en gaat dan aan de slag met porselein- en zilverklei: rollen, pletten, boetseren en stempelen. Verschillende technieken komen aan bod.

  • Uitverkocht

Edelsmeden

Ontdek het geheim van de (edel)smid! In deze cursus edelsmeden leer je stap voor stap sieraden en/of objecten ontwerpen en maken van edelmetaal.

Printen en verven: Dessins op textiel

Hou je van patronen en dessins? Vind je het leuk om te spelen met vormen, lijnen, vlakken, kleuren, ritme en herhaling? Doe dan mee aan deze cursus!

Tekenen: Portret met een verhaal

Wil je leren portret tekenen? Dat kan bij VRIJDAG. Er wordt gebruik gemaakt fotografie en levende modellen.