Navigatie overslaan
Kies je cursus

Tekenen en schilderen: Model en portret

Uitverkocht

Wil je mensen tekenen en schilderen? Dat kan bij VRIJDAG. Je wordt begeleid door een ervaren docent.

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
03 feb. 2024 10:00 - 12:30 Zaterdag Walstraat 34 Gegeven door: Dorine Kuiper 423,- Uitverkocht

De mens is een fascinerend onderwerp, om te beginnen omdat we er zelf ook één zijn. In deze cursus gaan we mensen tekenen en schilderen, van (naakt)model tot portret 'ten voeten uit'. De uitdaging daarbij is om je verwachtingen te parkeren en telkens opnieuw goed te kijken naar het model. 

De docent begeleidt je stap voor stap in het ontwikkelen van je zelfvertrouwen vanuit het pure kijken. Met verschillende materialen en werkwijzen leer je te vertalen wat je ziet op een manier die bij jou past. Benieuwd wat jouw (en andermans) werk overtuigend maakt? Aan het eind van elke les staan we daarbij stil.

De eerste serie lessen is gericht op tekenen, waarna we geleidelijk overgaan op schilderen. Per keer behandelen we een thema op het gebied van vorm, ruimtelijkheid, kleurnuances door lichtinval en de expressiviteit en dynamiek in de houding van het model. We werken vooral met houtskool, krijt en acrylverf en in mindere mate ook met inkt en aquarelverf.

Docenten

Docenten: Dorine Kuiper

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

  • 10-12jr

Kinderatelier

Wil je spelenderwijs materialen en technieken ontdekken? Dat kan bij VRIJDAG. Kom experimenteren, samenwerken en fantaseren.

  • Nieuw!

Schilderen "Losse streken": Vervolg

In deze vervolgcursus ga je op zoek naar de kern/basis van een beeld en hoe je dit kunt vertalen naar een schilderij.

Basisbeginselen van het kijken

Wat wil je fotograferen en hoe breng je dat het best en snelst in beeld? Leer het bij VRIJDAG.

Schilderen als De Ploeg

Leren schilderen als De Ploeg? Dat kan bij VRIJDAG. Geschikt voor beginners en gevorderden.

Schilderen: Mixed media and other matters

Ontdek nieuwe lagen en ingangen in je werk bij VRIJDAG. Je experimenteert met materialen en technieken. In dit proces word je persoonlijk begeleid.

Ontwerpen in hout: Nieuw leven

Wil jij graag (leren) ontwerpen in hout, en dat combineren met iets wat er al is? Niet alleen nieuw werk creëren, maar juist ook met aandacht voor objecten die er al zijn? Dat kan bij VRIJDAG.

Ruimtelijk werken: Van idee tot verbeelding

Deze cursus ruimtelijk werken stimuleert je om eigenzinnige beelden te maken. Je krijgt een thema aangereikt, waar je een eigen invulling aan geeft die je de hele cursusperiode verder uitdiept.

Tekenen, iedereen kan het! (vervolg)

Heb je al eens kennisgemaakt met de basistechnieken van tekenen, en ben je enthousiast? Dan is deze cursus iets voor jou!

  • 9-12jr

Tekenen en schilderen

Hou je van tekenen en schilderen? Wil je meer leren over waarneming, kleur en experimenteren met verschillende materialen zoals, verf, inkt of houtskool? Kom dan tekenen en schilderen bij VRIJDAG!

Basiscursus fotografie (vervolg)

Deze vervolgcursus Fotografie is voor jou als je al de basis van de cameratechniek kunt toepassen en dat verder wil ontwikkelen.

  • 4-12jr

Vrije inloop: Muziek, theater en beeldende kunst

Muziek, theater en beeldende kunst

Keramiek: Werkplaats

Cursisten van VRIJDAG kunnen zelfstandig aan de slag in de keramiekwerkplaats.