Navigatie overslaan
Kies je cursus

Tekenen en schilderen: Model en portret

Uitverkocht

Wil je mensen tekenen en schilderen? Dat kan bij VRIJDAG. Je wordt begeleid door een ervaren docent.

Tekenen en schilderen: Model en portret

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
14 sep 2024 10:00 - 12:30 Zaterdag Walstraat 34 444,- Uitverkocht

De mens is een fascinerend onderwerp, om te beginnen omdat we er zelf ook één zijn. In deze cursus gaan we mensen tekenen en schilderen, van (naakt)model tot portret 'ten voeten uit'. De uitdaging daarbij is om je verwachtingen te parkeren en telkens opnieuw goed te kijken naar het model. 

De docent begeleidt je stap voor stap in het ontwikkelen van je zelfvertrouwen vanuit het pure kijken. Met verschillende materialen en werkwijzen leer je te vertalen wat je ziet op een manier die bij jou past. Benieuwd wat jouw (en andermans) werk overtuigend maakt? Aan het eind van elke les staan we daarbij stil.

De eerste serie lessen is gericht op tekenen, waarna we geleidelijk overgaan op schilderen. Per keer behandelen we een thema op het gebied van vorm, ruimtelijkheid, kleurnuances door lichtinval en de expressiviteit en dynamiek in de houding van het model. We werken vooral met houtskool, krijt en acrylverf en in mindere mate ook met inkt en aquarelverf.

Docenten

Docenten: Dorine Kuiper

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

  • 12-99jr
  • Workshop
  • Tip!

Schilderen Driedaagse: Going Floral

In deze workshop ga je drie dagen botanisch tekenen en schilderen in de breedste zin van het woord.

Tekenen, iedereen kan het! (basiscursus)

Wil je leren tekenen? Dat kan bij VRIJDAG. Je werkt met fineliner en houtskool onder begeleiding van een ervaren docent.

Ontwerpen in hout: Nieuw leven

Wil jij graag (leren) ontwerpen in hout, en dat combineren met iets wat er al is? Niet alleen nieuw werk creëren, maar juist ook met aandacht voor objecten die er al zijn? Dat kan bij VRIJDAG.

Naaicursus: Zero Waste

Vind jij het leuk om met mode aan de slag te gaan, en staat duurzaamheid daarbij voorop? Kom maken bij VRIJDAG!

  • 14-99jr

Jazzcombo

In een jazzcombo leer je samen stukken spelen, maar vooral improviseren. Want iedereen kan improviseren!

Modeltekenen, iedereen kan het!

Deze cursus is voor iedereen die het tekenen van een model wil ervaren, beginners en gevorderden.

  • 21-99jr

Mouleren en draperen: De basis

Lijkt het jou leuk zelf te ontwerpen, en jouw eigen ideeën om te zetten in een patroon? Meld je dan aan voor mouleren en draperen!

Creatieve handvaardigheid (jaar 1)

De opleiding Creatieve Handvaardigheid (CHV) is voor mensen die beroepsmatig of als vrijwilliger beeldend willen werken met groepen, of zich na of bij willen scholen.

Straatfotografie voor verlegen mensen

In deze cursus ga je op zoek naar een vorm van straatfotografie die uitdagend is, maar waar je je ook comfortabel bij voelt.

Tekenen en schilderen: Stad en landschap

Wil je tekenen en schilderen? Dat kan bij VRIJDAG. Laat je leiden door je fantasie en leer je ideeën vormgeven.

Zeefdrukken op stof: Prints & patronen drukken

Prints, patronen, strepen, stippen… word jij al enthousiast? In deze cursus kun je helemaal los met het drukken van prints en patronen op textiel!

Creatieve handvaardigheid (jaar 2)

De opleiding Creatieve Handvaardigheid (CHV) is voor mensen die beroepsmatig of als vrijwilliger beeldend willen werken met groepen, of zich na of bij willen scholen.