Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Tekenen en schilderen: Model en portret

Uitverkocht

Wil je mensen tekenen en schilderen? Dat kan bij VRIJDAG. Je wordt begeleid door een ervaren docent.

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
16 sep. 2023 10:00 - 12:30 Zaterdag Walstraat 34 Gegeven door: Dorine Kuiper 423,- Uitverkocht

De mens is een fascinerend onderwerp, om te beginnen omdat we er zelf ook één zijn. In deze cursus gaan we mensen tekenen en schilderen, van (naakt)model tot portret 'ten voeten uit'. De uitdaging daarbij is om je verwachtingen te parkeren en telkens opnieuw goed te kijken naar het model. 

De docent begeleidt je stap voor stap in het ontwikkelen van je zelfvertrouwen vanuit het pure kijken. Met verschillende materialen en werkwijzen leer je te vertalen wat je ziet op een manier die bij jou past. Benieuwd wat jouw (en andermans) werk overtuigend maakt? Aan het eind van elke les staan we daarbij stil.

De eerste serie lessen is gericht op tekenen, waarna we geleidelijk overgaan op schilderen. Per keer behandelen we een thema op het gebied van vorm, ruimtelijkheid, kleurnuances door lichtinval en de expressiviteit en dynamiek in de houding van het model. We werken vooral met houtskool, krijt en acrylverf en in mindere mate ook met inkt en aquarelverf.

Docenten

Dorine Kuiper

Tekenen en schilderen

Dorine Kuiper is docent tekenen en schilderen bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Dorine? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

  • 10-15jr

Orkestweekend

Maak jij graag samen muziek met leeftijdgenoten en wil je dit ook eens in een groot orkest ervaren? Kom dan in het weekend van 4 en 5 november naar VRIJDAG aan de Akkerstraat 99.

  • 12-99jr

Landschap met je mobiel

Gewapend met jouw eigen mobiel en een lijst uitdagende opdrachten ga je op ontdekkingstocht in de Groningse wildernis!

  • 18-99jr

Creatieve ontsnappingstechnieken

Hoe vermijd je routine en kom je tot een nieuwe benadering in jouw creatieve proces? Dat leer je in deze workshop!

  • 15-99jr

Honden boetseren

Wil je leren boetseren? Doe mee met deze workshop en boetseer in één middag het uniek beeld van een hond.

  • 18-99jr

Emailleren

In deze workshop ga je in een kleine groep experimenteren en werken met verschillende technieken van het emailleren.

Elektronische muziek

Van sounddesign, beats maken, produceren, mixen, muziektheorie, akkoorden en akkoordprogressies tot studiotechniek: wij helpen je verder!

  • 14-21jr

Mixed Media

Maak je tekeningen, foto’s of schilderijen? Maar ben je ook geïnteresseerd in film en muziek? Dan is dit misschien wat voor jou!

Kun je fotograferen met een stoeptegel?

Tijdens deze cursus gaan we op zoek naar bijzondere manieren om te fotograferen, zowel analoog als digitaal.

  • 18-99jr

E-textiles: De basis

Een zachte lamp ontwerpen, je kostuum verlichten of experimenteren met metaal? In deze cursus leer je werken met allerlei geleidende materialen en het toevoegen van ledverlichting.

Fotograferen met losse flitsers

Wil je leren fotograferen met losse flitsers? Dat kan bij VRIJDAG. Er is veel ruimte voor oefening en persoonlijke aandacht.

Fotografie: Jouw artistieke kijk

Fotografeer je graag en ben je op zoek naar meer verdieping? Of wil je andere onverwachte mogelijkheden onderzoeken met je camera? Meld je aan!

Stof tot nadenken

Wil jij leren ontdekken wat er mogelijk is met bestaande kledingstukken, materialen en accessoires? Mixen en matchen én ook nog iets leren? Kom dan meedoen met deze naaicursus!