Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Tekenen en schilderen: Portret

Uitverkocht

In deze cursus leer je stapsgewijs een portret te tekenen en te schilderen. Wat komt daar allemaal bij kijken?

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
29 jan. 2024 09:30 - 12:00 Maandag Walstraat 34 Gegeven door: Karel Buskes 217,- Uitverkocht

In de cursus wordt zowel getekend als geschilderd, vrijwel altijd naar een levend model. Met verschillende materialen en werkwijzen leer je te vertalen wat je ziet op een manier die bij jou past. De docent begeleidt je stap voor stap in het ontwikkelen van je zelfvertrouwen vanuit het pure kijken.

Bij beginnende cursisten ligt het accent op tekenen, maar de praktijk leert dat zij al snel met de meer gevorderde schilders mee kunnen. In de loop van de cursus leer je je eigen ‘stem’ als portretschilder kennen en ontwikkelen. We werken met houtskool, acrylverf en olieverf.

Benieuwd wat jouw (en andermans) werk overtuigend maakt? Aan het eind van elke les staan we daarbij stil.

Docenten

Docenten: Karel Buskes

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

  • 16-99jr
  • Tip!

Fashion: Recycle je eigen kleding

Wil jij leren ontdekken wat er mogelijk is met bestaande kledingstukken, materialen en accessoires? Mixen en matchen én ook nog iets leren? Kom dan meedoen met deze naaiworkshop!

  • 6-9jr

Tekenen en schilderen

Hou je van tekenen en schilderen? Wil je leren werken met houtskool, pastel en inkt? Kom dan tekenen en schilderen bij VRIJDAG!

  • 21-99jr

Modeatelier

Hou je van kleding en zou je meer willen doen met mode? Dat kan bij VRIJDAG. Tijdens de cursus leer je ook nog eens over duurzame fashion.

  • 8-12jr

Tekenen en druktechnieken

Wil je druktechnieken leren? Dat kan bij VRIJDAG. Je gaat aan de slag met verschillende grafische technieken.

Textiel: prints en patronen (zeef)drukken

Prints, patronen, strepen, stippen… word jij al enthousiast? In deze cursus kun je helemaal los met het drukken van prints en patronen op textiel!

Tekenen en schilderen: Ideeënwerkplaats

Hoe kun je de 1001 ideeën in jezelf aan de oppervlakte toveren om geïnspireerd met iets nieuws aan de slag te kunnen?

  • 8-12jr

Schilderatelier

Wil je leren tekenen en schilderen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijgt les op een leuke en gedegen manier over de verschillende technieken en materialen.

Houtdrukken

Wil je alles leren over houtdrukken en het gutsen? Dat kan bij VRIJDAG. De begeleiding is individueel en gericht op de ontwikkeling van je eigen stijl en creatieve aanpak.

De magie van tekenen

Ga op spelende en onderzoekende wijze op verkenningstocht langs verschillende manieren van het tekenen!

  • 12-15jr

Beeldende kunstatelier

Wil je creatief bezig zijn? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg les op een leuke en gedegen manier. Verras jezelf en ontdek wat je leuk vindt!

Drukwerk op dinsdag: Diverse technieken

Wil je aan de slag met verschillende materialen en druktechnieken? Dat kan bij VRIJDAG. Spelenderwijs krijg je de verschillende druktechnieken onder de knie.

Painting: From light to paint

In this course, you will learn to paint by observing light. The lessons are taught in English.