Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Kies je cursus

Tekenen en schilderen: Stad en landschap

Wil je tekenen en schilderen? Dat kan bij VRIJDAG. Laat je leiden door je fantasie en leer je ideeën vormgeven.

Startdatum Tijd Dag Locatie Aantal lessen Prijs  
01 feb. 2023 13:30 - 16:00 Woensdag Walstraat 34 10 238,- Inschrijven

In deze schildercursus houd je je bezig met door jezelf gekozen 'plekken': van een idyllisch heuvellandschap tot een abstracte compositie van schelpen op het strand, van de skyline van New York tot het klinkerpatroon in je achtertuin.

Je maakt schilderijen met een persoonlijke invalshoek. Je bepaalt zelf het onderwerp; een plek die een speciale betekenis voor je heeft. Foto's kunnen hierbij een nuttige geheugensteun zijn.

Als een regisseur kies je welke elementen de hoofdrol spelen in jouw beleving van die plek. Zijn dat de vormen? De kleuren? De vlakken of juist de lijnen? Zo zet je het beeld naar je hand, laat je het 'plaatje' voor wat het is en maak je een schilderij met een persoonlijke invalshoek.

In deze schildercursus houd je je bezig met door jezelf gekozen 'plekken': van de skyline van New York tot het klinkerpatroon in je achtertuin.

Docenten

Ada Duker

Tekenen en schilderen

Ada Duker is schilderdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Ada? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

  • Uitverkocht

Keramiek: Draaien op de schijf

Leer draaien op de schijf en ga aan het eind van de cursus met je eigen object naar huis!

  • Uitverkocht

Keramiekatelier: Zelfstandig werken

Het keramiekatelier is bedoeld voor gevorderde cursisten die het prettig vinden om zelfstandig te werken, maar daarbij af en toe wat begeleiding van een docent willen krijgen.

Outdoor fotografie: Winterlandschap

Ben jij een bikkel en hou je van fotograferen en een uitdaging? Kom dan naar VRIJDAG. Pak je camera en ga 4 zaterdagen mee op pad met een docent.

  • Uitverkocht

Textielatelier: Verschillende technieken (11x)

Werken met textiel? Dat kan bij VRIJDAG. In het textielatelier kun je origineel werk maken, zoals ruimtelijke objecten, sieraden, tassen, hoeden en wandversieringen.

Basiscursus tekenen en schilderen (vervolg)

Heb je al eens kennisgemaakt met de basistechnieken tekenen en schilderen en ben je enthousiast? Dan is deze cursus iets voor jou!

  • 4-12jr

Vrije inloop: Muziek, theater en beeldende kunst

Muziek, theater en beeldende kunst

Fotobewerking in Lightroom

Alles leren van Adobe Lightroom? Dat kan bij VRIJDAG. Leer foto's importeren, bewerken en retoucheren.

  • Uitverkocht

Modelleren in gips

Wil je leren modelleren in gips? Dat kan bij VRIJDAG. Maak je eigen kopjes en schaaltjes.

  • Uitverkocht

Porselein en zilverklei

Tijdens deze korte, specialistische, cursus maak en ontwerp je zelf sieraden van porselein- en zilverklei! Je maakt eerst een ontwerp in gewone klei en gaat dan aan de slag met porselein- en zilverklei: rollen, pletten, boetseren en stempelen. Verschillende technieken komen aan bod.

  • Uitverkocht

Edelsmeden

Ontdek het geheim van de (edel)smid! In deze cursus edelsmeden leer je stap voor stap sieraden en/of objecten ontwerpen en maken van edelmetaal.

Printen en verven: Dessins op textiel

Hou je van patronen en dessins? Vind je het leuk om te spelen met vormen, lijnen, vlakken, kleuren, ritme en herhaling? Doe dan mee aan deze cursus!

Tekenen: Portret met een verhaal

Wil je leren portret tekenen? Dat kan bij VRIJDAG. Er wordt gebruik gemaakt fotografie en levende modellen.