Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Tekenen en schilderen: Stad en landschap

Wil je tekenen en schilderen? Dat kan bij VRIJDAG. Laat je leiden door je fantasie en leer je ideeën vormgeven.

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
13 sep. 2023 13:15 - 15:45 Woensdag Walstraat 34 Gegeven door: Marianne Brouwer 191,- Dit is de totaalprijs. Stroom je later in? Dan betaal je alleen de resterende lessen. Wachtlijst
15 nov. 2023 13:15 - 15:45 Woensdag Walstraat 34 Gegeven door: Marianne Brouwer 191,- Inschrijven
31 jan. 2024 13:15 - 15:45 Woensdag Walstraat 34 Gegeven door: Marianne Brouwer 191,- Inschrijven
03 apr. 2024 13:15 - 15:45 Woensdag Walstraat 34 Gegeven door: Marianne Brouwer 191,- Inschrijven

Tijdens deze cursus ga je aan de slag met je eigen inspiratie binnen het thema stad en landschap. Je bepaalt zelf het onderwerp; een plek die een speciale betekenis voor je heeft, het spel van licht, of iets wat je opvalt. Je kunt starten met een foto, schetsen of andere inspiratiebronnen. Het is aan jou of je kiest om elke week iets nieuws te maken of dat je langer aan een schilderij of tekening gaat werken.

Als regisseur van je eigen kunstwerk kies je welke elementen belangrijk zijn en bepaal je hoe je het beeld vormgeeft. Wat wil je overbrengen en wat inspireert je? Zijn het de vormen, kleuren, een specifiek gevoel of een boodschap? Tijdens de lessen heb je de vrijheid om op jouw eigen manier te werken. Je ontvangt begeleiding bij je creatieve ontdekkingstocht. Samen zullen we inspiratiebronnen bekijken en het werk bespreken.

Docenten

Marianne Brouwer

Tekenen en schilderen

Marianne Brouwer is docent beeldende kunst bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Marianne? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

  • 10-15jr

Orkestweekend

Maak jij graag samen muziek met leeftijdgenoten en wil je dit ook eens in een groot orkest ervaren? Kom dan in het weekend van 4 en 5 november naar VRIJDAG aan de Akkerstraat 99.

  • 12-99jr

Landschap met je mobiel

Gewapend met jouw eigen mobiel en een lijst uitdagende opdrachten ga je op ontdekkingstocht in de Groningse wildernis!

  • 18-99jr

Creatieve ontsnappingstechnieken

Hoe vermijd je routine en kom je tot een nieuwe benadering in jouw creatieve proces? Dat leer je in deze workshop!

  • 15-99jr

Honden boetseren

Wil je leren boetseren? Doe mee met deze workshop en boetseer in één middag het uniek beeld van een hond.

  • 18-99jr

Emailleren

In deze workshop ga je in een kleine groep experimenteren en werken met verschillende technieken van het emailleren.

Elektronische muziek

Van sounddesign, beats maken, produceren, mixen, muziektheorie, akkoorden en akkoordprogressies tot studiotechniek: wij helpen je verder!

  • 14-21jr

Mixed Media

Maak je tekeningen, foto’s of schilderijen? Maar ben je ook geïnteresseerd in film en muziek? Dan is dit misschien wat voor jou!

Kun je fotograferen met een stoeptegel?

Tijdens deze cursus gaan we op zoek naar bijzondere manieren om te fotograferen, zowel analoog als digitaal.

  • 18-99jr

E-textiles: De basis

Een zachte lamp ontwerpen, je kostuum verlichten of experimenteren met metaal? In deze cursus leer je werken met allerlei geleidende materialen en het toevoegen van ledverlichting.

Fotograferen met losse flitsers

Wil je leren fotograferen met losse flitsers? Dat kan bij VRIJDAG. Er is veel ruimte voor oefening en persoonlijke aandacht.

Fotografie: Jouw artistieke kijk

Fotografeer je graag en ben je op zoek naar meer verdieping? Of wil je andere onverwachte mogelijkheden onderzoeken met je camera? Meld je aan!

Stof tot nadenken

Wil jij leren ontdekken wat er mogelijk is met bestaande kledingstukken, materialen en accessoires? Mixen en matchen én ook nog iets leren? Kom dan meedoen met deze naaicursus!