Navigatie overslaan
Kies je cursus

Tekenen en schilderen: Stad en landschap

Uitverkocht

Wil je tekenen en schilderen? Dat kan bij VRIJDAG. Laat je leiden door je fantasie en leer je ideeën vormgeven.

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
03 apr. 2024 13:15 - 15:45 Woensdag Walstraat 34 Gegeven door: Marianne Brouwer 191,- Uitverkocht

Tijdens deze cursus ga je aan de slag met je eigen inspiratie binnen het thema stad en landschap. Je bepaalt zelf het onderwerp; een plek die een speciale betekenis voor je heeft, het spel van licht, of iets wat je opvalt. Je kunt starten met een foto, schetsen of andere inspiratiebronnen. Het is aan jou of je kiest om elke week iets nieuws te maken of dat je langer aan een schilderij of tekening gaat werken.

Als regisseur van je eigen kunstwerk kies je welke elementen belangrijk zijn en bepaal je hoe je het beeld vormgeeft. Wat wil je overbrengen en wat inspireert je? Zijn het de vormen, kleuren, een specifiek gevoel of een boodschap? Tijdens de lessen heb je de vrijheid om op jouw eigen manier te werken. Je ontvangt begeleiding bij je creatieve ontdekkingstocht. Samen zullen we inspiratiebronnen bekijken en het werk bespreken.

Docenten

Docenten: Marianne Brouwer

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Basisbeginselen van het kijken

Wat wil je fotograferen en hoe breng je dat het best en snelst in beeld? Leer het bij VRIJDAG.

Schilderen als De Ploeg

Leren schilderen als De Ploeg? Dat kan bij VRIJDAG. Geschikt voor beginners en gevorderden.

Schilderen: Mixed media and other matters

Ontdek nieuwe lagen en ingangen in je werk bij VRIJDAG. Je experimenteert met materialen en technieken. In dit proces word je persoonlijk begeleid.

Ontwerpen in hout: Nieuw leven

Wil jij graag (leren) ontwerpen in hout, en dat combineren met iets wat er al is? Niet alleen nieuw werk creëren, maar juist ook met aandacht voor objecten die er al zijn? Dat kan bij VRIJDAG.

Ruimtelijk werken: Van idee tot verbeelding

Deze cursus ruimtelijk werken stimuleert je om eigenzinnige beelden te maken. Je krijgt een thema aangereikt, waar je een eigen invulling aan geeft die je de hele cursusperiode verder uitdiept.

Tekenen, iedereen kan het! (vervolg)

Heb je al eens kennisgemaakt met de basistechnieken van tekenen, en ben je enthousiast? Dan is deze cursus iets voor jou!

  • 9-12jr

Tekenen en schilderen

Hou je van tekenen en schilderen? Wil je meer leren over waarneming, kleur en experimenteren met verschillende materialen zoals, verf, inkt of houtskool? Kom dan tekenen en schilderen bij VRIJDAG!

Basiscursus fotografie (vervolg)

Deze vervolgcursus Fotografie is voor jou als je al de basis van de cameratechniek kunt toepassen en dat verder wil ontwikkelen.

  • 4-12jr

Vrije inloop: Muziek, theater en beeldende kunst

Muziek, theater en beeldende kunst

Keramiek: Werkplaats

Cursisten van VRIJDAG kunnen zelfstandig aan de slag in de keramiekwerkplaats.

  • 5-6jr

Kinderatelier

Wil je spelenderwijs materialen en technieken ontdekken? Dat kan bij VRIJDAG. Kom experimenteren, samenwerken en fantaseren.

Tekenen en schilderen: Ideeënwerkplaats

Hoe kun je de 1001 ideeën in jezelf aan de oppervlakte toveren om geïnspireerd met iets nieuws aan de slag te kunnen?