Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Theaterschool voor Volwassenen (jaar 2)

21-99 jaar Uitverkocht

In het tweede jaar van de TSV ligt de focus op theorie en tekst, improvisatie en rolopbouw.

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
12 sep. 2023 19:30 - 22:00 Dinsdag Noorderbuitensingel 11 Gegeven door: Aike Vogelzang, Joke Holwerda, Nina van der Woude 670,- Uitverkocht

Het programma van de vierjarige Theaterschool voor Volwassenen (TSV) biedt spelontwikkeling van hoge kwaliteit en omvat diverse manieren van spelen en maken; het theaterambacht wordt vanuit veel verschillende invalshoeken getraind. Op een solide basis van vaardigheden en benodigde theorie, kun je in de loop van de opleiding gaan ontdekken welke vorm van theater het beste bij jou past en je hierin bekwamen.

In het tweede jaar ligt de focus op theorie en tekst, improvisatie en rolopbouw. Ook is er twee keer per jaar een TSV-Totaalweekend, waarbij groepen uit alle jaren de gelegenheid krijgen om bij elkaar te kijken naar gemaakt werk -soms work in progress, soms een presentatie- en dit na afloop met elkaar te bespreken.

In principe doorloop je het programma van de opleiding gewoon van jaar 1 t/m 4 met je eigen lesgroep en een vast TSV-docententeam. Elk blok wordt afgesloten met een persoonlijke evaluatie waarin de docent van dat blok zijn bevindingen met je deelt.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met coördinator Joke Holwerda.

Docenten

Docenten: Joke Holwerda, Aike Vogelzang, Nina van der Woude

Veelgestelde vragen

In principe doorloop je het programma van de opleiding gewoon van jaar 1 t/m 4 met je eigen lesgroep en een vast TSV-docententeam. Het aanmelden voor het eerste jaar gaat door middel van een auditie.

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

 • 1,5-4jr

Peuterswing

Klap, stamp, zing, spring, zwierezwaai en dans mee met livemuziek op de piano en accordeon!

 • 21-99jr

De vloer op

Met weinig informatie word jij de vloer op gestuurd en ‘bluf’ je jezelf door de scene heen. Durf jij het aan?

 • 0,5-1,5jr

Babymuziek

Onder begeleiding van de docent maken ouder en kind samen op speelse wijze kennis met muziek. We zingen, dansen en maken muziek op kleine instrumenten.

 • 21-99jr

Theater Coachingstraject

Dit traject is opgezet voor collectieven die zelfstandig willen werken, maar af en toe coaching van de theaterprofessionals van VRIJDAG willen inzetten.

 • 21-99jr

Repertoireklas zang

Wil jij werken aan je interpretatie en voordracht van je zang? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg twee lessen van enthousiaste en ervaren docenten.

Elektronische muziek

Van sounddesign, beats maken, produceren, mixen, muziektheorie, akkoorden en akkoordprogressies tot studiotechniek: wij helpen je verder!

 • 21-99jr

Stemvorming

In de cursus stemvorming maak je in een kleine groep, op een speelse manier kennis met zingen. Ontdek hoe je makkelijker en dus met meer plezier kunt zingen!

 • 7-21jr

Muziek Talent (kinderen)

Samen componeren, improviseren, je eigen songs schrijven en spelen in een band!

 • 12-21jr

Muziek Talent (jongeren)

Samen componeren, improviseren, je eigen songs schrijven en spelen in een band!

 • 7-10jr

Djembé

Kom trommelen met Issiaga! Tijdens de lessen leer je de drie verschillende tonen op de djembé spelen.

 • 7-9jr

Introductiecursus gitaar

Hoe is het om muziekles te krijgen op je favoriete instrument? Kom er achter tijdens deze korte introductiecursus gitaar voor kinderen van 7-9 jaar.

 • 16-99jr

Djembé

Ieder een eigen drum, samen in een ritme! Ervaar de kracht en energie die vrijkomt als we samen djembé spelen.