Vooropleiding Academie Minerva

Vooropleiding Academie Minerva

Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
11 sep 2021 09:30 - 12:30 zaterdag Walstraat 34 16 820,00

Aanmelden voor de Vooropleiding is alleen mogelijk via Academie Minerva.

De Vooropleiding Academie Minerva is een samenwerkingsverband met Academie Minerva Hanzehogeschool Groningen. De Vooropleiding heeft als doel gemotiveerde leerlingen op te leiden tot kansrijke eerstejaarsstudenten aan Academie Minerva. Het programma is afgestemd op de inhoud van de propedeuse (het eerste jaar) Beeldende Kunst en Vormgeving van Academie Minerva, waarbij wordt gekozen voor een brede en thematische aanpak.

De Vooropleiding is gericht op het ontwikkelen van een beroepsgerichte studie- en werkhouding. Na een positieve eindbeoordeling zijn deelnemers automatisch geplaatst op Minerva, zonder toelatingsexamen te hoeven doen.

De Vooropleiding wordt na een eindevaluatie afgerond met een:

  • positief advies: directe plaatsing in de propedeuse van Academie Minerva (zonder toelatingsexamen)
  • negatief advies: geen plaatsing en geen mogelijkheid tot deelname aan het toelatingsexamen van Academie Minerva

Toelatingseisen

Je kunt aan de Vooropleiding deelnemen als je een opleiding MBO (niveau 4), HAVO of VWO hebt afgerond, of van plan bent die het komend jaar af te ronden en geïnteresseerd bent in een opleiding tot beeldend kunstenaar, vormgever of docent beeldende kunst en vormgeving.

De minimumleeftijd is 16 jaar. Na aanmelding word je uitgenodigd voor een intakegesprek aan de hand van meegebracht eigen werk. Doel van het gesprek is kijken of jij als kandidaat voldoende ‘basis’ hebt om aan de Vooropleiding te kunnen beginnen en of jouw verwachtingen overeenkomen met wat de Vooropleiding biedt. Nadat alle intakes zijn geweest krijg je bericht of je kunt deelnemen aan de Vooropleiding, waarbij we het voorbehoud maken dat er voldoende deelname moet zijn om de vooropleiding door te kunnen laten gaan. De deelnemers die volgens ons de grootste kans hebben op het succesvol doorlopen van de Vooropleiding worden het eerst geplaatst. De kosten voor dit intakegesprek zijn € 40,-

Bart Nijstad

Marieke Opgelder

(Strip)tekenaar Bart Nijstad zorgt met zijn openheid en humor voor een fijne sfeer tijdens zijn lessen, waarin iedereen zich vrij voelt om zich te uiten. Want schilderen en tekenen is een intieme en persoonlijke bezigheid.

Meer weten over Bart en de cursussen die hij geeft?

Een van haar cursisten riep eens uit: ‘Oh joh, mag dat ook!?’ en dat vat haar manier van lesgeven wel aardig samen. Buitende de gebaande paden gaan, outside the box denken en de grenzen van de mogelijkheden opzoeken. Alles mag.

Meer weten over Marieke en de cursussen die zij geeft?

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld