Vooropleiding Academie Minerva

Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
06 mrt 2021 09:30 - 12:30 zaterdag Walstraat 34 15 820,00

De volgende ronde start in september. Aanmelden kan alleen via Minerva.

De Vooropleiding Academie Minerva is een samenwerkingsverband met Academie Minerva Hanzehogeschool Groningen. De Vooropleiding heeft als doel gemotiveerde leerlingen op te leiden tot kansrijke eerstejaarsstudenten aan Academie Minerva. Het programma is afgestemd op de inhoud van het eerste jaar (de propedeuse) Beeldende Kunst en Vormgeving van Academie Minerva, waarbij wordt gekozen voor een brede en thematische aanpak.

De Vooropleiding is gericht op het ontwikkelen van een beroepsgerichte studie- en werkhouding. Na een positieve eindbeoordeling zijn deelnemers automatisch geplaatst op Minerva, zonder toelatingsexamen te hoeven doen.

De Vooropleiding wordt na een eindevaluatie afgerond met een:

  • positief advies: directe plaatsing in de propedeuse van Academie Minerva (zonder toelatingsexamen)

  • negatief advies: geen plaatsing en deelname aan het toelatingsexamen van Academie Minerva is niet mogelijk

Toelatingseisen

Je kunt aan de Vooropleiding deelnemen als je een opleiding MBO (niveau 4), HAVO of VWO hebt afgerond, of van plan bent die het komend jaar af te ronden en geïnteresseerd bent in een opleiding tot beeldend kunstenaar, vormgever of docent beeldende kunst en vormgeving.

De minimumleeftijd is 16 jaar. Na aanmelding wordt je uitgenodigd voor een intakegesprek aan de hand van meegebracht eigen werk, de kosten van dat gesprek zijn € 40,-

Aanmelden

Aanmelden is alleen mogelijk via de Academie Minerva: https://www.hanze.nl/nld/onderwijs/kunst/academie-minerva/opleidingen/studievoorbereiding/vooropleiding-beeldende-kunst-vormgeving

Paul Martijn

Paul Martijn

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld