Navigatie overslaan
Kies je cursus
Adriaan Keizer

Adriaan Keizer is docent Ruimtelijk Werken bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Adriaan? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Adriaan Keizer

Ruimtelijk werken

Over Adriaan

Het mooiste om te doen vindt Adriaan Keizer het helpen van leerlingen met het ontdekken van hun eigen beeldende stem. Soms gaat dat om technisch adviseren(hoe voer je iets uit?) en soms om de inhoud van het werk (wat wil je uitdragen?). Daar komt bij dat hij het ontzettend leuk vindt om verrast te worden door de creaties en ideeën van anderen, want dat brengt je zelf ook weer op nieuwe ideeën!

Als docent volgt Adriaan de student. Hij luistert en reflecteert samen met de student en probeert ook het gesprek op gang te brengen tussen de studenten onderling. Daarnaast is Adriaan als docent ook een beetje een entertainer: hij zorgt voor een wat ontregeling, voor lucht en voor humor.

Opleiding en meer

Adriaan heeft zich ontwikkeld via allerlei opleidingen en cursussen, maar voornamelijk door veel te doen en te proberen. Hij studeerde aan Academie De Werker en volgde de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan Academie Minerva.

Favorieten/inspiratie

Adriaan houd van kunst die niets probeert te verstoppen. Denk aan de sculpturen van Folkert de Jong, waarbij materialiteit (in dit geval PUR-schuim) en voorstelling tegelijkertijd aanwezig zijn. Het zit ook in het werk van Anselm Kiefer en in sommige schilderijen van Armando.

De Vlaamse dichter Luuk Gruwez schrijft: 'Er zijn heel tedere machines nodig, om op een mooie dag naar nergens te vliegen.' Iets creatiefs maken is een beetje als dromen met je handen. Je staat met de voeten in de (spreekwoordelijke) klei en het hoofd in de hemel. Ergens daartussen ontstaat zo'n 'tedere machine', waarbij alles voor even op zijn plek valt.

Adriaan Keizer