Navigatie overslaan
Kies je cursus
Akke de Groot

Akke de Groot is docent Beeldende Kunst bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Akke? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Akke de Groot

Kinderwerkplaats, Tekenen en schilderen

Over Akke

Akke de Groot vindt het inspirerend om met kinderen te werken, omdat ze net als zijzelf leergierig, nieuwsgierig en enthousiast zijn. Ze houdt ervan om samen met hen op onderzoek uit te gaan, te ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn om ze vervolgens hun eigen creaties te laten maken. Spelen, klooien en experimenteren is het allerbelangrijkste. Het gaat niet om goed of fout, mooi of lelijk, het gaat om het proces van leren en groeien.

Opleiding en meer

Akke volgde de Docentenopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving aan Academie Minerva. Naast de cursussen die ze geeft bij VRIJDAG werkt ze in het Groninger Museum als museumdocent en ontwikkelt als zelfstandig kunsteducator projecten voor het basis- en voortgezet onderwijs en voor diverse erfgoedinstellingen. Naast al deze educatieve activiteiten maakt ze ook eigen werk.

Favorieten/inspiratie

Op educatief gebied laat Akke zich onder andere inspireren door instellingen en projecten als Villa Zebra, Art Basics for Children, Reggio Emilia en Stichting Toeval Gezocht. Daarnaast put ze inspiratie uit het werk van verschillende kunstenaars; van filmmakers tot schilders en van muzikanten tot dichters. Maar haar grootste inspiratiebron is de natuur.

Ik vind het heel inspirerend om met kinderen te werken. Ze zijn leergierig, nieuwsgierig en enthousiast. En dat ben ik ook! Samen met hen op onderzoek uitgaan vind ik het leukste dat er is.

Akke de Groot