Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Kies je cursus
Albert Westerhoff

Albert Westerhoff is docent Beeldhouwen bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Albert? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Albert Westerhoff

Ruimtelijk werken

Over Albert

Albert viel voor het beeldhouwen door zijn behoefte om te blijven spelen en te onderzoeken. En dat speelse zie je ook terug in zijn werk. In zijn atelier probeert Albert het plezier dat hij vroeger met speelgoed had te herontdekken. Destijds is er veel speelgoed gesneuveld en deed hij zijn best om er weer nieuwe figuren van te construeren. In essentie zijn de sculpturen assemblages, samengesteld uit kitsch, kunst en speelgoed. Hiervan maakt Albert mallen, zodat de fragmenten in was kunnen worden gegoten. Deze wasfragmenten brengt hij daarna samen in een nieuw beeld dat in brons zijn uiteindelijke vorm krijgt.

Het assembleren in zijn atelier geeft Albert nog steeds hetzelfde gevoel van voldoening als het opnieuw samenstellen van speelgoed dat hij vroeger als kind deed. Echter zijn de variaties in transformaties die hij nu met boetseerwas kan maken onbeperkt.

Opleiding en meer

Albert volgde de opleiding Beeldhouwen aan de Academie Minerva in Groningen en aan de Accademia Ligustica di Belle Arti in Genova, Italiƫ. Daarna heeft hij de Docentenopleiding en een Master Kunsteducatie afgerond.

Favorieten/inspiratie

Vengaboys

Trots op!

Naast Beeldend kunstenaar is Albert ook docent op het Noorderpoort Kunst en Multimedia. Hij is trots op deze overlap tussen zijn kunstenaarschap en docentschap.

Het leuke aan lesgeven vind ik dat het mijzelf ook weer nieuwe inzichten en ervaringen oplevert.

Albert Westerhoff