Navigatie overslaan
Kies je cursus
Albert Westerhoff

Albert Westerhoff is docent Beeldhouwen bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Albert? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Albert Westerhoff

Ruimtelijk werken

Over Albert

Albert zijn interesse voor het beeldhouwen is ontstaan vanuit zijn behoefte om te blijven spelen en onderzoeken. En dat speelse zie je terug in zijn werk. De naïeve benadering is gebleven, maar zijn ambachtelijke vaardigheden zijn sindsdien gelukkig meer ontwikkeld.

In essentie zijn de sculpturen assemblages, samengesteld uit speelgoed, kunst en kitsch. Hiervan maakt hij mallen, zodat de fragmenten in was kunnen worden gegoten. Dit maakt het mogelijk de vormen te smelten, pletten, plakken, snijden en boetseren. Deze wassen beelden kunnen vervolgens in brons worden gegoten.

Het assembleren in zijn atelier geeft Albert nog steeds hetzelfde gevoel van voldoening als het opnieuw samenstellen van speelgoed dat hij vroeger als kind deed. Echter zijn de variaties in transformaties die hij nu met boetseerwas kan maken onbeperkt.

Opleiding en meer

Albert volgde de opleiding Beeldhouwen aan de Academie Minerva in Groningen en aan de Accademia Ligustica di Belle Arti in Genova, Italië. Daarna heeft hij de Docentenopleiding en een Master Kunsteducatie afgerond.

Favorieten/inspiratie

Vengaboys

Trots op!

Naast Beeldend kunstenaar is Albert ook docent op het Noorderpoort Kunst en Multimedia. Hij is trots op deze overlap tussen zijn kunstenaarschap en docentschap.

Het leuke aan lesgeven vind ik dat het mijzelf ook weer nieuwe inzichten en ervaringen oplevert.

Albert Westerhoff

Workshops en cursussen

Er zijn momenteel geen workshops of cursussen. Bekijk ons hele cursusaanbod.