Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Andrea Caruso

Double bass

Over Andrea

De manieren waarop we geluid kunnen produceren, en de gevoelens die erdoor worden opgeroepen zijn oneindig. Muziek is een universele taal die krachtiger en gekleurder is dan het gesproken woord. Andrea Caruso is als geen ander in staat je mee te nemen in de magische wereld van de contrabas. In zijn lessen besteedt hij aandacht aan klassieke technieken, het lezen van bladmuziek en training van het gehoor. Hij probeert daarbij altijd in contact te staan met het enthousiasme van zijn cursisten.

Opleiding en meer

Als 11-jarige begon Andrea met het bespelen van de klarinet, later verruilde hij de klarinet voor de basgitaar en speelde hij rockmuziek en heavy metal op grote podia door heel Italië. Daarna stortte hij zich op de contrabas (klassiek/jazz) en piano. Hij behaalde zijn bachelor Contrabas aan het U. Giordano Conservatorium in Foggia, Italië. Daarna volgde hij de masterstudie Contrabas aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Ook studeerde hij een semester Jazz aan het Queens College in New York.

Favorieten/inspiratie

Door zijn zeer gevarieerde muzikale opvoeding, heeft Andrea idolen in allerlei muzikale richtingen. Hij had het geluk te mogen studeren met sommige van zijn allergrootste helden, zoals John Patitucci (jazz) en Catalin Rotaru (klassiek). Zijn inspiratie komt uit allerlei verschillende muzikale stijlen en genres: klassiek, jazz, wereldmuziek, rock, funk en minimalistische muziek, met namen als Lars Danielsson, Edgar Meyer, Brad Mehldau, Bach, Faure, Ravel, Prokofiev, Colin Vallon en Philip Glass.

Ik probeer altijd in contact te staan met dat sprankje enthousiasme die al mijn cursisten hebben, om het te laten groeien en het tot iets groots te maken.

Andrea Caruso

Workshops en cursussen

Contrabas

  • Andrea Caruso