Navigatie overslaan
Kies je cursus
Anja Lofvers

Anja Lofvers is Docent Kinderwerkplaats bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Anja? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Anja Lofvers

Kinderwerkplaats

Over Anja

Het is heel belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd iets meekrijgen van kunst. Dat ze hun creativiteit ontplooien, verschillende technieken en materialen leren kennen, geïnspireerd raken en ontdekken hoe leuk het is om samen aan iets te bouwen. Anja Lofvers levert haar bijdrage in de vorm van allerlei leuke projecten, zoals de ‘Vogelboom’; een groot gezamenlijk schilderij waarin kinderen hun eigen geschilderde vogels plakken. Of ‘Christo verpakt’, waarbij kinderen net als kunstenaar Christo allerlei voorwerpen gaan verpakken in papier, met draad en tape. Herken je nog wat het is? Of is het een ander ding geworden?

Opleiding en meer

Anja studeerde aan Academie Minerva in Groningen, behaalde de master Kunsteducatie en volgde de post-HBO-opleiding Beroepskunstenaars in de klas (BIK). In haar eigen atelier in Het Paleis schildert ze eigen werk in acryl en gemengde technieken en geeft ze workshops. Als BIK’er ontwikkelt ze kunstprojecten voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs, maar ook buitenschools en op festivals.

Favorieten/inspiratie

Ze laat zich inspireren door veel verschillende kunstenaars, muzikanten, theater- en filmmakers. Zoals schilder en illustrator Wim Hofman, schrijver en illustrator Ted van Lieshout, regisseur Alex van Warmerdam, Tom Waits (omdat zijn muziek zo fijn is om naar te luisteren tijdens het schilderen) en de theatervoorstellingen met animaties van Hotel Modern; mooi op de vierkante centimeter.

Ik wil bereiken dat kinderen al op jonge leeftijd iets mee krijgen van kunst. Dat ze geïnspireerd bezig zijn, hun creativiteit kunnen ontplooien, verschillende technieken leren of samen aan iets kunnen bouwen.

Anja Lofvers