Navigatie overslaan
Kies je cursus
Anne Stoer

Anne Stoer is docent tekenen en schilderen bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Anne? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Anne Stoer

Tekenen en schilderen

Over Anne

Het leukste aan het lesgeven bij VRIJDAG vindt Anne Stoer dat ze haar cursisten enthousiasme mag bijbrengen voor tekenen en schilderen, en dat ze hen kan helpen een ‘eigenheid ’te ontwikkelen, in plaats van bezig te zijn met hoe het hoort of moet. Door anders te leren kijken en door veel te oefenen en elkaars werk te bespreken, breid je je beeldtaal uit en vergroot je je zelfvertrouwen.

In haar educatieve projecten speelt kleur en het mengen van je eigen kleuren een grote rol. Zoals bijvoorbeeld in haar (voor)jaarlijkse stinzenplantenproject, bij Museum Martena in Franeker. Basisschoolkinderen gaan als ware biologen de prachtige tuin ontdekken en de bloeiende stinzenplanten tekenen. De schilderijen die ze vervolgens maken op basis van de tekeningen worden in het museum tentoongesteld.

Ook noemenswaardig is het HEMA-project, rondom de beroemde rookworst. De kleurrijke expositie in de vitrines van de HEMA in de Herestraat leverde landelijke PR op.

Opleiding en meer

Anne is opgeleid aan Academie Minerva, met als afstudeerrichting tekenen en schilderen. Naast haar werkzaamheden bij VRIJDAG is Anne projectleider van het CMK project ‘Meesters in de Kunst’ en tekent en schildert ze in haar atelier, waar ze ook mensen individueel coacht en begeleidt in hun persoonlijke ontwikkeling.

Favorieten/inspiratie

Matisse, Mark Mulders, Erik Andriesse, Emile Nolde en Christien Meindertsma.

Het leukste van het lesgeven bij VRIJDAG vind ik mensen in contact te brengen en enthousiast te maken voor het tekenen en schilderen en alles wat daarbij komt kijken.

Anne Stoer