Navigatie overslaan
Kies je cursus

Annefloor Plantinga

Viool

Over Annefloor

Als viooldocente vindt Annefloor Plantinga het belangrijk om een omgeving te creëren waarin het plezier in muziek maken voorop staat en waarin de leerling wordt uitgedaagd om zijn eigen talenten te ontdekken. Ongeacht niveau brengt ze graag haar passie voor de viool over. Zelf heeft ze vanaf haar tiende les gehad van bevlogen vioolpedagogen en in verschillende (jeugd)orkesten gespeeld. Van jongs af aan heeft ze ervaren hoe inspirerend het is om samen muziek te maken; in haar lessen is daarom veel aandacht voor samenspel.

Opleiding en meer

Annefloor studeerde viool bij Sonja van Beek en Ilona Sie Dhian Ho aan het Prins Claus Conservatorium. Inmiddels is ze begonnen aan haar master viool bij Chris Duindam en daarnaast ook aan een master Kunsteducatie. Ze heeft vele prijzen gewonnen op verschillende concoursen, waaronder het Britten vioolconcours. In 2017 richtte ze haar eigen Strijkwartet Puellae op. Daarnaast speelt ze als remplaçant bij verschillende orkesten en gezelschappen in Nederland.

Favorieten/inspiratie

Ivry Gitlis, David Oistrach, Adagietto van Mahler Symfonie no. 5, Astor Piazzolla, de vioolconcerten van Sibelius en Tchaikovsky, maar ook jazz zangeres Ella Fitzgerald en de Cubaanse groep Buena Vista Social Club.

Ik vind het belangrijk om een omgeving te creëren waarin het plezier in muziek maken voorop staat én waarin de leerling wordt uitgedaagd om zijn eigen talenten te ontdekken.

Annefloor Plantinga