Navigatie overslaan
Kies je cursus
Antje Sonnenschein

Antje Sonnenschein is docent Tekenen en Schilderen bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Antje? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Antje Sonnenschein

Kinderwerkplaats, Tekenen en schilderen

Over Antje

Antje Sonnenschein groeide op in Duitsland, vlak bij het kunstenaarsdorp Worpswede. Al op jonge leeftijd kwam ze in aanraking met verschillende kunstuitingen en kunstenaars, door de vele ateliers in het plaatsje. Het zaadje was geplant; Antje werd zelf ook kunstenaar. Wat Antje leuk vindt aan het lesgeven bij VRIJDAG is dat ze alle vrijheid krijgt om haar eigen programma te ontwikkelen en samen te stellen. Haar cursussen zijn veelzijdig en gevarieerd en hebben een strakke opbouw waarin de lesontwikkeling van iedere cursist goed kan worden gevolgd.

Opleiding en meer

Ze volgde onder meer de Hochschule für Gestaltung in Bremen, Academie Minerva in Groningen en een aantal aanvullende artistiek-pedagogische opleidingen. Naast lesgeven organiseert Antje teken- en schilderworkshops en maakt ze bovendien eigen werk. De thema’s van haar schilderijen vinden meestal hun oorsprong in het Groninger land: van wuivende korenvelden tot het prachtige Reitdiep. Regelmatig zijn er in de provincie exposities van haar werk te zien.

Favorieten/inspiratie

Voorbeelden: Emil Nolde, de Fauvisten en Duitse expressionisten, zoals Paula Becker Modersohn, een van de eerste kunstenaars die ze leerde kennen.

Cursisten krijgen in mijn lessen veel vrijheid, variatie en individuele aandacht. Ik krijg energie wanneer cursisten na afloop vooruitgang hebben geboekt. Deze wisselwerking geeft me veel voldoening.

Antje Sonnenschein