Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Let op: van 25 juli t/m 14 augustus zijn onze locaties voor drie weken gesloten
Kies je cursus

Bert Klok

Akoestische gitaar

Over Bert

Na ruim twintig jaar gitaarles geven vindt Bert Klok het nog steeds een eer om verantwoordelijk te zijn voor de muzikale ontwikkeling van zijn leerlingen. Zo’n leerproces te mogen volgen en begeleiden is telkens opnieuw een mooie ervaring.

Opleiding en meer

Op zijn tiende begon Bert met vioolles, om dit instrument zes jaar later te verruilen voor de gitaar. In eerste instantie elektrische gitaar, maar als snel werd het de klassieke gitaar. Hij werd aangenomen op het conservatorium in Groningen, waar hij studeerde onder de inspirerende leiding van Robby Faverey. Uiteindelijk studeerde hij af aan het conservatorium in Zwolle bij Jacob Vlijm. In de tussentijd speelde hij in verschillende bands en jazzcombo’s, volgde hij masterclasses bij Elliot Fisk en Julian Coco en volgde hij jazzlessen bij zijn huidige VRIJDAG-collega Winfred Buma.

Favorieten/inspiratie

Gitaristen die Bert boeiend vindt zijn Julian Bream, Jeff Beck, David Gilmour en de docenten van wie hij zelf les heeft gehad. Een componist die hij enorm bewondert en wiens muziek hij graag speelt is Leo Brouwer, maar hij houdt ook van Bach en Pink Floyd.

Ik vind het na ruim twintig jaar les geven nog steeds een eer om verantwoordelijk te mogen zijn voor de muzikale ontwikkeling van veel leerlingen.

Bert Klok