Navigatie overslaan
Kies je cursus
Christa Emmerink

Christa Emmerink is harpdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Christa? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Christa Emmerink

Harp

Over Christa

Christa Emmerink heeft als harpiste in de prachtigste zalen opgetreden, heel veel bijzondere mensen ontmoet en indrukwekkende reizen gemaakt. Nu is het voor haar een voorrecht om de schoonheid van de muziek te delen. Ze laat haar leerlingen op ieder niveau de oneindige mogelijkheden van muziek ontdekken in expressie, kleuren en klanken. Elke leerling is uniek en heeft een andere leermethode nodig, daardoor blijft het lesgeven altijd uitdagend.

Opleiding

Christa haalde haar Bachelor aan het Prins Claus Conservatorium bij Manja Smits en haar Master aan het Utrechts Conservatorium bij Erika Waardenburg.

Favorieten/inspiratie

Als Christa één componist moet noemen die haar inspireert, dan is het Bach. Want zoals Brahms al zei: ‘Studeer Bach, daar kun je alles vinden.’

Mijn doel is om leerlingen dichter bij de muziek te brengen. Muziek heeft oneindig veel mogelijkheden in expressie, kleuren en klanken.

Christa Emmerink