Navigatie overslaan
Kies je cursus
Cindy Sprokel

Cindy Sprokel is docent boetseren bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Cindy? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Cindy Sprokel

Ruimtelijk werken

Over Cindy

Cindy Sprokel was ooit zelf cursist bij VRIJDAG en werkt inmiddels als docent beeldhouwen. Ze vindt het geweldig om haar cursisten te motiveren en te begeleiden bij het op een eigen manier vorm geven van het model. Het helpen in goed leren kijken naar volumes, richtingen, proporties en verhoudingen met aandacht voor de anatomie, vindt ze daarbij erg leuk. Cindy is tevreden als de cursist enthousiast de les verlaat.

Opleiding en meer

Na enkele cursussen bij VRIJDAG heeft Cindy met veel plezier de Klassieke Academie voor beeldhouwkunst gevolgd. Ze is oprichter van beeldhouwerscollectief Het Paradijs en exposeert regelmatig.

Favorieten/inspiratie

Cindy raakt geïnspireerd door het klassieke werk van Rodin tot het hedendaagse werk van Vittorio Iavazzo. En dan vooral door de beweging en expressie, wel uitgaande van het figuratieve.

Het leukste aan lesgeven vind ik het motiveren en het enthousiast maken van de cursist voor het creëren van een beeld met liefst een eigen twist.

Cindy Sprokel