Navigatie overslaan
Kies je cursus

Denise Pippel

Kinderwerkplaats

Over Denise

Als kind was Denise altijd haar zusjes aan het regisseren, maar toen ze ouder werden en niet meer naar hun bazige zus luisterden is Denise meer op school gaan spelen en maken. Uiteindelijk ging ze met een schoolvriendin op auditie voor de opleiding Theaterdocent en tijdens die auditie kwam Denise erachter dat de opleiding allerlei raakvlakken had met hetgeen wat ze leuk vond om te doen. Het hoofd van de opleiding heeft de theaterdocent wel eens als 'meerkamper' beschreven; van techniekkabels oprollen tot scripts schrijven en het vinden van spelers. En juist dat meerkampen vind Denise nog altijd de charme van haar vak.

Favorieten/inspiratie

Laura van Dolron maakt van theater een plek om oprecht te zijn. Ze opende Het Nederlandse Theaterfestival in 2019 met de Staat van het Theater. Een pleidooi NOT BAD, FOR A GIRL. Denise heeft hardop gelachen, gehuild en later veelvoudig uit haar teksten geput.

Wat ik fijn vind aan lesgeven is dat je gelijk weet of je les werkt. Als docent, en zeker als theaterdocent, merk je gelijk of je les aankomt doordat je ziet hoe de leerlingen er mee aan de slag gaan.

Denise Pippel

Workshops en cursussen

Er zijn momenteel geen workshops of cursussen. Bekijk ons hele cursusaanbod.