Navigatie overslaan
Kies je cursus
Diederik Idema

Diederik Idema is pianodocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Diederik? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Diederik Idema

Piano

Over Diederik

Als kind vond Diederik Idema de piano al een magisch instrument en dat is tot op de dag van vandaag niet veranderd. Hij geniet ervan om die magie over te brengen op zijn leerlingen. Om te zien hoe ze groeien en zich ontwikkelen en steeds meer gaan genieten van hun eigen spel. Op welk niveau dan ook.

Opleiding en meer

Diederik genoot zijn opleiding aan het Prins Claus Conservatorium, richting Piano Lichte Muziek bij Henk Meutgeert. Sindsdien maakt hij vele studiereizen naar de Verenigde Staten, met name naar de New Yorkse jazzscene. Hij is breed actief op muzikaal gebied; naast zelf spelen en lesgeven organiseert hij de Groningen-Oldenburg Jazz Express, regelt hij al vijfentwintig jaar de sessies in café de Smederij en is hij voorzitter van de Stichting Muziek over Groningen. Opnemen en produceren doet hij ook, in zijn eigen studio in de Puddingfabriek.

Favorieten/inspiratie

Diederik bewondert Charlie Parker, omdat hij, naast een briljante componist en saxofonist een vernieuwer was, George Duke vanwege zijn veelzijdigheid en Johann Sebastian Bach, omdat die hem telkens weer diep weet te raken.

Snel tevreden ben ik niet, maar als een cursist geniet van muziek maken en zijn of haar eigen spel, dan vind ik dat prachtig. En dat is niet aan niveau gebonden!

Diederik Idema