Navigatie overslaan
Kies je cursus
Eline Stalman

Eline Stalman is docent Beeldende Kunst bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Eline? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Eline Stalman

Grafiek, Kinderwerkplaats

Over Eline

Illustrator en kunstdocent Eline Stalman laat kinderen graag even uit hun omgeving stappen en ronddwalen in hun verbeelding. Door met hun fantasie aan de slag te gaan, doorlopen ze hun eigen creatieve ontwerpproces en ontwikkelen ze hun eigen verhaal.

Opleiding

Eline studeerde aan Academie Minerva, Communicatievormgeving en Illustratie. Een aantal jaar later rondde ze de BIK-opleiding (Beroepskunstenaars in de klas) af. Als BIK’er ontwikkelt ze kunstprojecten voor kinderen in het onderwijs. Als illustrator ontwerpt ze in opdracht en ze maakt eigen werk; veelal computercollages van gevonden beeldmateriaal en verschillende technieken. Ook experimenteert ze met druktechnieken, zoals monotype en zeefdruk.

Favorieten/inspiratie

Kunstenaars die Eline inspireren zijn Kurt Schwitters, Robert Rauschenberg, Karel Appel, Dominique Goblet en Dave McKean.

Bij de werkstukken die gemaakt worden tijdens mijn lessen, ontstaan vaak nieuwe verhalen. Ik vind het belangrijk dat cursisten hun eigen verhaal ontwikkelen en vind het geweldig wanneer ze zelf verrast zijn met hun eigen resultaat.

Eline Stalman