Navigatie overslaan
Kies je cursus
Erin Stel

Erin Stel is theaterdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Erin? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Erin Stel

Theater

Over Erin

Nog niet zo lang geleden ontdekte Erin Stel zelf de wereld van theater bij de Jeugdtheaterschool. En nu is ze terug bij VRIJDAG als docent! Onderzoek staat centraal in haar lessen. Het onderzoeken van de wereld om ons heen, vragen stellen, uitzoeken hoe het is om iemand anders te spelen en wat die ander denkt. En vervolgens bedenken hoe je dat kunt verbeelden. Naast spelen is ook het zelf maken belangrijk; om je eigen gedachtes te leren vormgeven in bijvoorbeeld een scène, tekst of beweging.

Opleiding en meer

Erin volgde de opleiding Docent Theater aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Ze werkt bij het Jonge Harten Theaterfestival als educatiemedewerker en jongerenprogrammeur en als zzp’er bij verschillende instellingen.

Favorieten/inspiratie

Makers die haar wereld laten kantelen. Wie eruit springen: Theatermaker Jetse Batelaan, seriemakers Brit Marling en Zal Batmanglij en schrijver José Saramago.

In mijn lessen staat het onderzoek centraal. We onderzoeken de wereld om ons heen, stellen vragen, zoeken uit hoe het is om iemand anders te spelen en wat die ander dan denkt.

Erin Stel