Navigatie overslaan
Kies je cursus

Franzis-Paula Maas

Edelsmeden

Over Franzis-Paula

Franzis-Paula Maas is edelsmid en trots op haar eigen bedrijf dat ze in de loop der jaren heeft opgebouwd. Ze houdt ervan om haar cursisten enthousiast te maken voor haar mooie vak en ze op weg te helpen met het vormgeven van hun eigen fantasie.

Opleiding en meer

Franzis-Paula volgde haar opleiding als edelsmid bij een goudsmid in Bochum, Duitsland. Ook volgde ze een HBO-opleiding productdesign in Düsseldorf. Na haar studie heeft ze een aantal jaren in Koeweit gewoond en gewerkt; een belangrijke ervaring voor de rest van haar leven.

Favorieten/inspiratie

Haar leraren Max Frölich, Franz Bette en Giampaolo Babetto, omdat ze lieten zien hoe belangrijk het is om je weg te volgen en je persoonlijke keuzes te maken. Verder is ze met name onder de indruk van kunstenaars die onder moeilijke omstandigheden een eigenzinnige richting hebben gekozen, zoals de schilderes Paula Modersohn-Becker of textielkunstenares Gunta Stölzl.

Graag wil ik mijn kennis doorgeven en de cursisten enthousiast maken voor mijn mooie vak. Samen nieuwe ideeën en mogelijkheden ontdekken en de ander op weg helpen om zijn of haar eigen fantasie vorm te geven.

Franzis-Paula Maas