Navigatie overslaan
Kies je cursus
Gabriëlle Glasbeek

Gabriëlle Glasbeek is theaterdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Gabriëlle? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Gabriëlle Glasbeek

Theater

Over Gabriëlle

Gabriëlle Glasbeek probeert altijd precies de juiste snaar te raken bij haar cursisten en hen uitdaging én veiligheid te bieden, zodat ze steeds meer van zichzelf laten zien. In haar lessen draait het vooral om samenwerken, lol maken en verbinden; want dan is een performance, een dialoog, een dans of een lied binnen handbereik!

Opleiding en meer

Gabriëlle heeft Creatieve therapie/dramatherapie gestudeerd in Amersfoort. Vervolgens toerde ze twintig jaar lang door het land met cabaretformatie Vrouw Holland, naast Marieke Klooster, Karin Noeken en pianist Reinout Douma. Met veel humor, energie en muzikaliteit hielden ze Nederland een spiegel voor vanuit vrouwelijk perspectief – wat dat ook mag zijn. Naast lesgeven en optreden geeft ze dramatherapie en sociale vaardigheidstrainingen aan kinderen binnen het speciaal onderwijs.

Favorieten/inspiratie

Haar inspiratiebronnen zijn tekstschrijver Theo Nijland en zangeres Wende Snijders. Daarnaast laat ze zich raken door vele kunstenaars/theatermakers, zoals bijvoorbeeld de Warme Winkel, theatergroep Bambie en Vis-a-Vis.

Ik vind het leuk om de juiste snaar te vinden. Kinderen en volwassenen de uitdaging én de veiligheid bieden, zodat ze steeds meer van zichzelf laten zien.

Gabriëlle Glasbeek