Navigatie overslaan
Kies je cursus
Harmen Ridderbos

Harmen Ridderbos is docent Songwriting bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Harmen? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Harmen Ridderbos

Korte cursus (8 weken)

Over Harmen

Al tijdens zijn allereerste pianolessen schreef Harmen Ridderbos liever eigen liedjes dan dat hij oefeningen moest naspelen. En dat doet hij tot op de dag van vandaag nog altijd met veel plezier. Met zijn band Town of Saints heeft hij inmiddels 3 albums gemaakt vol met zelfgeschreven songs. En hij is ook erg trots op de muziek die hij met zijn andere band Electropo√ęzie maakt. Twee volledig verschillende zijdes van dezelfde medaille, om het zo maar te zeggen!

Als docent Songwriting helpt Harmen zijn cursisten bij het omzetten van hun gedachten, gevoelens en ervaringen naar een tekst op muziek. Vanuit de kracht van wat de cursist al kan, gaat deze samen met Harmen op zoek naar een manier om dat uit te diepen. Maar niet als een soort wet om voor te schrijven hoe je het precies moet doen. Liedjes schrijven is iets heel persoonlijks, daar moet je volgens Harmen vooral veel van jezelf in kwijt kunnen!

Favorieten/inspiratie

Een echte all-time favourite heeft hij niet, maar de favoriete songwriters van Harmen lopen uiteen van Phoebe Bridgers naar Nick Cave en van Adrienne Lenker (Big Thief) naar Willie Nelson.

Ik vind het leuk om mijn enthousiasme voor songwriting over te brengen en mijn cursisten het zelfvertrouwen te geven dat ze ieder op hun eigen manier liedjes kunnen schrijven.

Harmen Ridderbos

Workshops en cursussen

Er zijn momenteel geen workshops of cursussen. Bekijk ons hele cursusaanbod.