Navigatie overslaan
Kies je cursus
Henny Zikken

Henny Zikken is docent Textiel en Mode bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Henny? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Henny Zikken

Mode, textiel en meer

Over Henny

Henny Zikken was als kind al bezig met textiel en die liefde is nooit meer overgegaan. Haar passie voor vormgeving en mode loopt als een lange rode draad door haar leven. Zowel in haar eigen werk als in haar lessen staat het onderzoeken van materialen en technieken centraal; lekker verdwalen in de mogelijkheden. Het leukste vindt ze dat ze met haar werk mensen kan inspireren en op nieuwe ideeën brengen.

Opleiding en meer

Henny heeft de lerarenopleiding Textiel en Tekenen gedaan in Groningen. Daarnaast volgde ze vele workshops van inspirerende kunstenaars en collega’s. Haar eigen werk is zeer divers. Van waardevol restmateriaal (materiaal dat we gedachteloos weggooien) maakt Henny allerlei objecten en wandreliëfs. Daarnaast maakt ze tassen en sieraden. Haar werk kenmerkt zich door eenvoud en verrassende combinaties van materiaal en techniek.

Favorieten/inspiratie

Textielkunstenares Anna Verwey die in de jaren 1970 als geen ander gebruik heeft gemaakt van de expressieve mogelijkheden van textiel, de grafische naaimachineborduursels van Marian Bijlenga, die wel getekend lijken en de manier waarop Yoshiki Hishinuma, een eigenzinnige Japanse modeontwerper die zijn tijd ver vooruit is.

Mijn werk is mijn passie, textiel loopt als een rode draad door mijn leven en is kilometers lang. Ik ben er altijd mee bezig, ook als ik niet aan het lesgeven ben.

Henny Zikken