Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Je kunt je alvast inschrijven voor de nieuwe cursussen. Kies je cursus
Kies je cursus

Henny Zikken

Over Henny

Henny Zikken was als kind al bezig met textiel en die liefde is nooit meer overgegaan. Haar passie voor vormgeving en mode loopt als een lange rode draad door haar leven. Zowel in haar eigen werk als in haar lessen staat het onderzoeken van materialen en technieken centraal; lekker verdwalen in de mogelijkheden. Het leukste vindt ze dat ze met haar werk mensen kan inspireren en op nieuwe ideeën brengen.

Opleiding en meer

Henny heeft de lerarenopleiding Textiel en Tekenen gedaan in Groningen. Daarnaast volgde ze vele workshops van inspirerende kunstenaars en collega’s. Haar eigen werk, dat voornamelijk bestaat uit tassen en sieraden in de ruimste zin van het woord , typeert zich door verrassende en gedurfde combinaties van materialen.

Favorieten/inspiratie

Textielkunstenares Anna Verwey die in de jaren 1970 als geen ander gebruik heeft gemaakt van de expressieve mogelijkheden van textiel, de grafische naaimachineborduursels van Marian Bijlenga, die wel getekend lijken en de manier waarop Yoshiki Hishinuma, een eigenzinnige Japanse modeontwerper die zijn tijd ver vooruit is.

Mijn werk is mijn passie, textiel loopt als een rode draad door mijn leven en is kilometers lang. Ik ben er altijd mee bezig, ook als ik niet aan het lesgeven ben.

Henny Zikken