Navigatie overslaan
Kies je cursus
Hilda Top

Hilda Top is Docent Kinderwerkplaats bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Hilda? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Hilda Top

Kinderwerkplaats

Over Hilda

Het leuke aan lesgeven aan kinderen vindt Hilda Top dat je ze -soms wel jarenlang- kunt volgen in hun creatieve ontwikkeling. En dat ze hen mag begeleiden en stimuleren om te experimenteren, kijken en ontdekken, beleven en te verwonderen.

Opleiding

Hilda studeerde aan Academie Minerva, afstudeerrichting tekenen en schilderen en volgde de BIK-opleiding (Beroepskunstenaars in de klas) en HBO-J. Eigen werk maakt ze in haar eigen atelier en in haar ‘buitenatelier’ in de natuur. Daarnaast geeft ze allerlei workshops, op scholen en instellingen en festivals, zoals Into The Great Wide Open op Vlieland.

Favorieten/inspiratie

Haar inspiratie haalt Hilda met name uit de natuur; vormen, processen en materie. Hieruit voortvloeiend heeft ze een fascinatie voor Land Art, waarbij landschapskenmerken worden gemanipuleerd en er een nieuwe beleving ontstaat van de ruimte.

Ik vind het belangrijk dat kinderen creatief leren denken. Ik wil graag dat ze experimenteren, kijken en ontdekken, beleven en zich verwonderen.

Hilda Top