Navigatie overslaan
Kies je cursus
Hilli Kuilman

Hilli Kuilman is docent Tekenen & Schilderen bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Hilli? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Hilli Kuilman

Tekenen en schilderen

Over Hilli

Hilli Kuilman is al sinds haar kindertijd gefascineerd door tekenen en schilderen en het is dan ook geen wonder dat ze er haar beroep van heeft gemaakt. Hilli wil haar leerlingen anders leren kijken, zodat zij nieuwsgierig raken, op onderzoek uitgaan en een eigen beeldtaal kunnen gaan ontwikkelen. Naast individuele begeleiding is het kijken naar en bespreken van elkaars werk een wezenlijk onderdeel van haar lessen.

Opleiding en meer

Hilli studeerde zowel aan de Academie Beeldende Kunst Arnhem als aan Academie Minerva in Groningen. Naast haar werk als docent is ze zelfstandig beeldend kunstenaar (tekenen, schilderen, fotografie, assemblages, installaties). Haar werk wordt regelmatig geëxposeerd.

Favorieten/inspiratie

Picasso, Per Kirkeby, Jenny Saville, Marlene Dumas , Eric Fischl, Lucian Freud, Anselm Kiefer, Sam Dillemans, Daniel Richter, Luc Tuymans en Peter Doigt. Ook houdt ze van theater, ballet en muziek.

Graag wil ik de leerling ‘leren’ kijken, dat wil zeggen: anders leren kijken. Dat hij of zij een ontwikkeling in het beeldende proces doormaakt en een eigen beeldtaal ontwikkelt. Nieuwsgierig wordt, op onderzoek uitgaat, kritisch wordt en uitwisselt.

Hilli Kuilman

Workshops en cursussen

Er zijn momenteel geen workshops of cursussen. Bekijk ons hele cursusaanbod.