Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Je kunt je alvast inschrijven voor de nieuwe cursussen. Kies je cursus
Kies je cursus

Hilli Kuilman

Over Hilli

Hilli Kuilman is al sinds haar kindertijd gefascineerd door tekenen en schilderen en het is dan ook geen wonder dat ze er haar beroep van heeft gemaakt. Ze houdt ervan om mensen te coachen in hun creatieve proces en te zien hoe ze geleidelijk hun eigen persoonlijke beeldtaal ontwikkelen.

Opleiding en meer

Hilli studeerde zowel aan de Academie Beeldende Kunst Arnhem als aan Academie Minerva in Groningen. Naast haar werk als docent is ze zelfstandig beeldend kunstenaar (tekenen, schilderen, fotografie, assemblages, installaties). Haar werk wordt regelmatig geëxposeerd.

Favorieten/inspiratie

Picasso, Per Kirkeby, Jenny Saville, Marlene Dumas , Eric Fischl, Lucian Freud, Anselm Kiefer, Sam Dillemans, Daniel Richter, Luc Tuymans en Peter Doigt. Ook houdt ze van theater, ballet en muziek.

Graag wil ik de leerling ‘leren’ kijken, dat wil zeggen: anders leren kijken. Dat hij of zij een ontwikkeling in het beeldende proces doormaakt en een eigen beeldtaal ontwikkelt. Nieuwsgierig wordt, op onderzoek uitgaat, kritisch wordt en uitwisselt.

Hilli Kuilman