Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Karin Elferink

Meubelmaken

Over Karin

Karin Elferink is een beelddenker. En hout is het materiaal waarmee ze de beelden in haar hoofd het beste kan realiseren, zowel twee- als driedimensionaal. Ze laat zich snel inspireren door haar cursisten en vindt het heerlijk om haar kennis over hout en meubelmaken over te dragen, samen problemen op te lossen en van de gebaande paden af te wijken.

Opleiding en meer

Karin volgde de opleiding tot meubelmaker in Groningen, en ontwikkelde zich verder als autodidact. Naast lesgeven heeft ze haar eigen bedrijf Opmaat, dat meubels en interieurs ontwerpt en maakt voor particulieren en bedrijven als musea en scholen.

Favorieten/inspiratie

Theatergezelschap Orkater, omdat het zo ‘Hollands’ kneuterig is en tegelijkertijd heel inspirerend qua vormgeving, techniek en muziek. Ook houdt ze van het werk van de Italiaanse kunstschilder Modigliani, beeldhouwer Giacometti en de ONIX-architecten uit Groningen.

Na afloop van een cursus ben ik tevreden als iedereen met een mooi eigen ontwerp afsluit dat ook echt uitgevoerd is. Dat kan in de duur van een cursus, maar mag natuurlijk ook twee cursussen duren.

Karin Elferink