Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Je kunt je alvast inschrijven voor de nieuwe cursussen. Kies je cursus
Kies je cursus

Libbe Oosterman

Over Libbe

"The lips are the limit!" Libbe Oosterman, oftewel Libsky, is trompettist bij bigbands en talloze andere bezettingen in verschillende genres; jazz, latin/salsa, funk/soul/pop, etc. Ook is hij componist/arrangeur en dirigent en geeft hij trompet (en bugel)les. Hij begeleidt zijn leerlingen in hun ontwikkeling als muzikant, op het gebied van blaastechniek, muzikaliteit (stijlen, opvatting) en door ze hun eigen 'stem' te laten ontdekken.

Opleiding en meer

Libbe heeft zijn opleiding voor 90 procent in de praktijk gedaan: in klassieke bezettingen, in harmonie- en fanfareorkesten en brassbands (hafabra) en met name in bigbands. Hij is (lead)trompettist in de Stageband Jazz Orchestra, het Northern European Jazz Orchestra, bij Want2Swing en als invaller in diverse andere big bands. Ook speelt hij in funk/soul band Stockholm Tivoli en in latinformatie Los Bomberos. Daarnaast is hij dirigent van Big Band Emmen, Two Towers Collective en Het Filofonisch Orkest en op vele cd’s en opnames te horen als sessie-/studiomuzikant.

Favorieten/inspiratie

Hij houdt van Bach en Mahler, maar ook van hedendaagse componisten. Bigbandartiesten die hij bewondert zijn o.a. Jim McNeely, Maria Schneider en Bob Brookmeyer.

Ik hoop dat ik mijn leerlingen kan ondersteunen in hun ontwikkeling als muzikant: qua (blaas)techniek, muzikaliteit (stijlen, opvatting) en door hun eigen 'stem' te laten ontdekken.

Libbe Oosterman