Navigatie overslaan
Kies je cursus
Liesbeth Kamp

Liesbeth Kamp is keramiekdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Liesbeth? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Liesbeth Kamp

Keramiek

Over Liesbeth

Serviesgoed, objecten, je kunt van alles van klei maken, mits... je de technieken beheerst. Liesbeth Kamp laat haar cursisten graag de veelzijdigheid van keramiek zien en leert ze de diverse technieken van handvormen, glazuren en decoreren. Haar lessen zijn interessant en leerzaam voor iedereen, van beginners tot gevorderden.

Opleiding en meer

Liesbeth volgde eerst de lerarenopleiding Ubbo Emmius, afstudeerrichting Handvaardigheid en Textiele Werkvormen. Daarna specialiseerde ze zich in keramiek aan Academie Minerva. Naast lesgeven werkt ze in haar eigen atelier. Samen met VRIJDAG-collega Susan van Straten organiseerde ze thematentoonstellingen, zoals bijvoorbeeld de ontwerpwedstrijd voor koffiekopjes.

Favorieten/inspiratie

Liesbeth houdt van het werk van vele kunstenaars, zoals Andy Goldsworthy, Matisse, Tricia Guild, en Nikki de Saint Phalle. Op het gebied van keramiek: Maggi Giles, Wouter Dam, Lies Cosijn, Barbara Nanning.

Ik vind het belangrijk dat mensen met plezier naar de cursus gaan, dat ze de mogelijkheden van keramiek ontdekken en hun eigen weg hierin vinden.

Liesbeth Kamp