Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Je kunt je alvast inschrijven voor de nieuwe cursussen. Kies je cursus
Kies je cursus

Liesbeth Kamp

Over Liesbeth

Serviesgoed, objecten, je kunt van alles van klei maken, mits... je de technieken beheerst. Liesbeth Kamp laat haar cursisten graag de veelzijdigheid van keramiek zien en leert ze de diverse technieken van handvormen, glazuren en decoreren. Haar lessen zijn interessant en leerzaam voor iedereen, van beginners tot gevorderden.

Opleiding en meer

Liesbeth volgde eerst de lerarenopleiding Ubbo Emmius, afstudeerrichting Handvaardigheid en Textiele Werkvormen. Daarna specialiseerde ze zich in keramiek aan Academie Minerva.

Naast lesgeven werkt ze in haar eigen atelier. Samen met VRIJDAG-collega Susan van Straten organiseerde ze thematentoonstellingen, zoals bijvoorbeeld de ontwerpwedstrijd voor koffiekopjes.

Favorieten/inspiratie

Liesbeth houdt van het werk van vele kunstenaars, zoals Andy Goldsworthy, Matisse, Tricia Guild, en Nikki de Saint Phalle. Op het gebied van keramiek: Maggi Giles, Wouter Dam, Lies Cosijn, Barbara Nanning.

Ik vind het belangrijk dat mensen met plezier naar de cursus gaan, dat ze de mogelijkheden van keramiek ontdekken en hun eigen weg hierin vinden.

Liesbeth Kamp