Navigatie overslaan
Kies je cursus

Loes Nuijten

Theater

Over Loes

Loes Nuijten houdt ervan dat in theater vele disciplines bij elkaar kunnen komen: zang, spel dans, beeld, film... het is een bodemloze snoeppot van combinaties en mogelijkheden. Ze laat haar cursisten kennismaken met talenten waar ze zichzelf nog niet bewust van waren en vindt het mooi om te zien hoe mensen tot persoonlijke en sociale bloei komen door theater. Ze is telkens weer trots als ze mensen met lef op het toneel ziet staan.

Opleiding en meer

Loes studeerde Muziektheater aan Codarts in Rotterdam. Met haar eigen kleinkunstduo Loes en Die Kleine speelt ze op theaterfestivals en in theaters door Nederland. Naast lesgeven bij VRIJDAG is ze ook als programmeur verantwoordelijk voor het project- en lesaanbod. Tijdens de lockdown initieerde ze het online Ramenproject, dat liet zien dat theatraliteit in allerlei vormen mogelijk is en zich niet hoeft te beperken tot een theaterzaal.

Favorieten/inspiratie

Ze luistert graag naar Theo Nijland, Maarten van Roozendaal, Eefje de Visser en Charl Delemarre. Ook houdt ze van voorstellingen van het RO-theater (nu Theater Rotterdam) van de choreografieën van Pina Bausch. Maar ook de commerciële beats van Beyoncé kunnen haar bekoren.

Het leukst aan lesgeven vind ik om samen met leerlingen het onderzoek aan te gaan naar een mooie integratie van muziek en theater in een voorstelling. Na afloop ben ik het meest blij als ik mensen met lef en trots op het toneel zie staan.

Loes Nuijten

Workshops en cursussen

Er zijn momenteel geen workshops of cursussen. Bekijk ons hele cursusaanbod.