Navigatie overslaan
Kies je cursus

Marcos Moragues

Akoestische gitaar, Elektrische gitaar

Over Marcos

Het motto van gitarist Marcos Moragues is: ‘La constancia es la clave del exito’; doorzetten is de sleutel naar succes. Zijn Mogambo Latinband treedt op in binnen-en buitenland, op festivals, in theaters, bij feesten en concerten. Met zijn Marcos Moragues trio/kwartet/ kwintet speelt hij zijn eigen composities en songs; latin-jazz, maar ook fusion, pop, funk en rock. De vreugde die de muziek en het gitaarspelen hem geeft wil hij graag overbrengen op anderen.

Opleiding en meer

Marcos studeerde aan het Musician Institute in Californië en later in Groningen, aan het Prins Claus Conservatorium, bachelor Jazz Gitaar. Naast het spelen in vele bands en ensembles componeert hij instrumentale latin jazz en fusion, maakt hij popsongs in het Spaans en Engels en arrangeert liedjes voor popkoren. En wat hij ook bijzonder graag doet is muziek maken met zijn kinderen.

Favorieten/inspiratie

Hij wordt geïnspireerd door vele kleuren en stijlen. Van Sting tot Ella Fitzgerald en van The Ramones tot Miles Davis en John Coltrane. Hij bewondert Latin-artiesten als Luis Salinas, Vicente Amigo, Toninho Horta en Paco de Lucía.

Wanneer ik zie dat ik leerlingen kan helpen en voel dat leerlingen oppakken wat ik ze aanreik word ik blij. Tevreden ben ik als een leerling echt plezier heeft in het gitaarspelen en daardoor geïnspireerd wordt.

Marcos Moragues