Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Kies je cursus
Marian van der Heide

Marian van der Heide is zangdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Marian? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Marian van der Heide

Zang

Over Marian

Klassiek zangeres Marian van der Heide geniet van het contact met leerlingen, met al hun verschillen en niveaus. Ze besteedt veel aandacht aan stemgebruik en leert haar cursisten vrijer en gemakkelijker zingen, zodat ze er nog meer plezier aan beleven. Zingen voedt haar ziel. Marian is volop actief als uitvoerend musicus. Ze neemt deel aan cantatediensten waar vooral veel Bach wordt uitgevoerd, met haar eigen Duo-Abrazo zingt ze Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek en in het Ensemble Super Librum middeleeuwse muziek. Daarnaast geeft ze les aan leerlingen van verschillende niveaus. Ze besteedt veel aandacht aan stemgebruik en met gevorderde leerlingen werkt ze aan repertoire, bijvoorbeeld in de Interpretatieklas.

Opleiding

Marian behaalde haar diploma Docerend en Uitvoerend Musicus voor Zang Klassiek aan het conservatorium in Groningen. Aansluitend volgde ze lessen gevolgd in Parijs bij de sopraan Ann Monoyios, een specialiste in barokmuziek.

Favorieten/inspiratie

Zonder de muziek van J.S Bach zou er te weinig schoonheid en troost zijn in het leven.

Trots ben ik als ik samen met een leerling een wezenlijke verandering heb kunnen bewerkstelligen in het stemgebruik. Dan is er iets uitgewisseld dat verder gaat dan het zingen van ‘de noten’.

Marian van der Heide