Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus
Marith Venema

Marith Venema is theaterdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Marith? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Marith Venema

Theater

Over Marith

In en op het theater moet er even niets en mag tegelijk even alles. Dat is waarom Marith viel voor het vak van theaterdocent. Als docent is ze duidelijk, open en soms een beetje gek. Het leukste aan lesgeven vindt Marith het delen en verbinden, je fantasie de vrije loop mogen laten gaan en van elkaar leren en genieten.

Favorieten

Pina Bausch haar werk is voor Marith een enorme inspiratiebron. De menselijkheid die zij abstraheert en tot een diepe kern brengt door beweging is kunst in de ogen van Marith. De teksten van Alex van Warmerdam staan ook op haar favorietenlijst: zijn humor en absurditeit zijn voor Marith de ideale manieren om tot de mensen te komen.