Navigatie overslaan
Kies je cursus
Mieke den Braber

Mieke den Braber is theaterdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Mieke? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Mieke den Braber

Theater

Over Mieke

Mieke den Braber is scenograaf en lichtontwerper en leert haar cursisten hoe je een verhaal kunt vertellen vanuit beeld; denk hierbij aan decor, kostuum, rekwisieten en belichting. Wat voegt dit toe aan het personage dat je neer wil zetten of het verhaal dat je wil vertellen? Haar cursussen zijn een aaneensluiting van materiaalonderzoek, experiment en improvisatie. Ook besteedt ze aandacht aan enige basiskennis in theatertechniek.

Opleiding en meer

Mieke behaalde haar bachelor Vormgeving Scenografie aan Academie Minerva, Groningen. En studeerde Interior and Exhibition Design aan het Mediacollege, Amsterdam. Als scenograaf en lichtontwerper werkte ze aan veel voorstellingen mee, waaronder twee keer de kerstproductie van VRIJDAG. Ook is ze al een paar jaar betrokken bij Theater na de Dam. Ze vindt het ontroerend om te zien hoe jongeren kennis maken met de verhalen van vroeger en er uiteindelijk hun eigen vertelling van weten te maken.

Favorieten/inspiratie

Mieke is geïntrigeerd door het werk van Harmen Meinsma; hij gaat met zijn modellen in gesprek en leert ze echt kennen voordat hij hen portretteert. Haar favoriete theatermaker blijft altijd Steef de Jong, vanwege zijn overweldigende passie waarmee hij op het toneel staat. Ook is ze weg van de decorstukken van Karton.

Ik wil de leerlingen verhalen leren vertellen vanuit een visueel vertrekpunt.

Mieke den Braber