Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Je kunt je alvast inschrijven voor de nieuwe cursussen. Kies je cursus
Kies je cursus

Mieke den Braber

Over Mieke

Mieke den Braber leert haar cursisten hoe je een verhaal kunt vertellen vanuit beeld; denk aan decor, kostuum, rekwisieten en belichting. Wat voegt dit toe aan het personage dat je neer wil zetten of het verhaal dat je wil vertellen? Haar cursussen zijn een aaneensluiting van materiaalonderzoek, experiment en improvisatie. Ook besteedt ze aandacht aan enige basiskennis in theatertechniek.

Opleiding en meer

Mieke behaalde haar bachelor Vormgeving Scenografie aan Academie Minerva, Groningen. En studeerde Interior and Exhibition Design aan het Mediacollege, Amsterdam. Als scenograaf en lichtontwerper werkte ze aan veel voorstellingen mee, waaronder twee keer de kerstproductie van VRIJDAG. Ook is ze al een paar jaar betrokken bij Theater na de Dam. Ze vindt het ontroerend om te zien hoe jongeren kennis maken met de verhalen van vroeger en er uiteindelijk hun eigen vertelling van weten te maken.

Favorieten/inspiratie

Mieke is geïntrigeerd door het werk van Harmen Meinsma; hij gaat met zijn modellen in gesprek en leert ze echt kennen voordat hij hen portretteert. Haar favoriete theatermaker blijft altijd Steef de Jong, vanwege zijn overweldigende passie waarmee hij op het toneel staat. Ook is ze weg van de decorstukken van Karton.