Navigatie overslaan
Kies je cursus

Peter Deelman

Edelsmeden

Over Peter

Wat edelsmid Peter Deelman met name leuk vindt aan lesgeven bij VRIJDAG zijn de niveauverschillen tussen zijn cursisten, waardoor er altijd een interessant gezelschap ontstaat. Zijn cursusopbouw heeft veel ruimte voor differentiatie; per cursist kijkt hij hoe hij ze kan uitdagen en begeleiden bij wat ze kunnen en willen leren. Hij snapt dat mensen vooral komen voor hun plezier en ontspanning, dus vermoeit hij ze niet te veel met technische moeilijkheden.

Opleiding en meer

Peter volgde zijn opleiding aan de Vakschool in Schoonhoven, waar hij studeerde onder Cor Mandjes, Lily Tsarik en Willem Honing. Daarna leerde hij het vak verder in de praktijk, van Peter de Wit en Margaret Sandström in Zweden. In zijn werkplaats thuis maakt hij af en toe nog nieuw werk voor klanten en voert incidenteel reparaties uit voor mensen in zijn omgeving. Hij geeft les in het voortgezet speciaal onderwijs, waar hij ook af en toe zijn beroep als edelsmid inbrengt.

Favorieten/inspiratie

Hij houdt van de stijl van Peter de Wit, met wie hij heeft gewerkt in Zweden. Ook bewondert hij het werk van zijn vriend en collega-edelsmid Willem Tredgett.

Per cursist kijk ik hoe ik ze kan uitdagen en begeleiden met datgene waar ze zelf toe in staat zijn en wat zij persoonlijk willen leren. Mensen komen voor hun plezier en ontspanning. Ik vind het dan ook belangrijk om dat te bieden in plaats van hen te vermoeien met technische moeilijkheden.

Peter Deelman