Navigatie overslaan
Kies je cursus

Pieter Pilon

Piano

Over Pieter

Naast docent klassiek piano is Pieter Pilon ook repetitor voor concerten bij VRIJDAG. Hij probeert zijn leerlingen elkaar iets te laten vertellen met de muziek, in plaats van alleen de noten te spelen. Omdat ze daardoor minder op zichzelf zijn gericht, is er minder angst en onnodige spanning. Luisteren naar jezelf en elkaar, samenspel, improviseren en plezier staan centraal in zijn muzieklessen. Zelf speelt hij als uitvoerend musicus in verschillende ensembles en orkesten. Hij begeleidt onder andere het Cantate Consort van de Nieuwe Kerk in Groningen. Ook speelt hij solo, zowel orgel als piano.

Opleiding en meer

Pieter is afgestudeerd aan de conservatoria in Groningen en Den Haag; hoofdvak piano, orgel (‘cum laude’ bij Wim van Beek), improvisatie en kerkmuziek. Hierna volgde hij nog verschillende masterclasses, zowel voor orgel als voor piano.

Favorieten

Hij bewondert in het bijzonder de Nederlandse pianist Hannes Minnaar: zijn toegankelijkheid, zowel als persoon als in zijn muziek en performance. Maar ook Richter, Martha Argerich, Haitink en de gebroeders Jussen. Zijn belangstelling voor muziek is breed: oude muziek, Bach, klassieken, romantici en de modernen uit de vorige eeuw.

Leuk aan lesgeven is onder meer de wisselwerking tussen mij en de leerlingen, zowel individueel als met een groepje. Plezier in het muziek maken, luisteren naar jezelf, samenspel en improviseren staan steeds centraal in mijn muzieklessen.

Pieter Pilon