Navigatie overslaan
Kies je cursus

Sander Roux

Over Sander

Beelddenker en beeldmaker Sander Roux ziet zijn leerlingen graag als medemaker; samen het onderzoek op de vloer aangaan. Hij werkt graag vanuit de belevingswereld van de spelers. Door vragen te stellen ontdekken ze wat ze boeiend, raar, interessant of vreemd vinden: een prachtige bron van materiaal. Hij biedt zijn cursisten de theatrale tools om dit materiaal om te zetten in theater, in de breedste zin van het woord. Hij werkt graag interdisciplinair en ziet zichzelf als de verbindende factor tussen de verschillende artistieke afdelingen in een maakproces. Wanneer iedereen vanuit zijn eigen fascinatie vorm geeft aan de inhoud, in dienst van een gezamenlijk product, ontstaat er magie.

Opleiding

Sander volgde de opleiding Docent Theater aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden en in de praktijk bij Club Guy & Roni.

Favorieten/inspiratie

Sander haalt zijn inspiratie uit filmmakers als Wes Anderson, Stanley Kubrick en Quintin Tarantino en bewondert schilders als Frieda Kahlo en Picasso. Het muziekstuk Fratres van Arvo Pärt raakt hem elke keer, doordat het hem laat voelen hoe kostbaar en kwetsbaar het leven is.

Ik word er altijd heel gelukkig van wanneer spelers/makers eigenaar worden van hun eigen werkproces en artistiek product.

Sander Roux

Workshops en cursussen

Er zijn momenteel geen workshops of cursussen. Bekijk ons hele cursusaanbod.