Navigatie overslaan
Kies je cursus

Sara Scholten

Over Sara

Sara Scholten benadert haar theaterlessen heel breed. Naast spelen, theatermaken en vormgeving besteedt ze ook veel aandacht aan filosofie; de wereld om je heen onderzoeken levert veel materiaal en inspiratie op. Kinderen mogen niet vaak meedoen als de grote vragen van het leven worden besproken. Maar bij Sara juist wel!

Opleiding en meer

Sara volgde de opleiding Docent Theater aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Ze werkt als docent bij De Noorderlingen (vooropleiding theater en bij Het Houten Huis als educatiemedewerker. Ook heeft ze meegewerkt aan het professionaliseringstraject Cultuurprofs in het S(b)O, om cultuuronderwijs in het speciaal onderwijs te ontwikkelen en versterken.

Favorieten/inspiratie

Ze wordt geïnspireerd door theatermakers die 'iets' doen wat haar raakt, iets wat een onuitwisbare indruk achterlaat. Bijvoorbeeld Boukje Sweigman en theatercollectief Schwalbe, met hun beeldende, indringende manier van een gevoel of een verhaal overbrengen.

Kinderen mogen niet vaak meedoen aan het gesprek waarin wij grote vragen over de wereld proberen op te lossen. Bij mij juist wel. Van dat gesprek wordt ik blij. Dus instappen met die hap!

Sara Scholten

Workshops en cursussen

Er zijn momenteel geen workshops of cursussen. Bekijk ons hele cursusaanbod.