Navigatie overslaan
Kies je cursus
Sjoerd Visser

Sjoerd Visser is docent Saxofoon bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Sjoerd? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Sjoerd Visser

Saxofoon

Over Sjoerd

Sjoerd Visser geeft saxofoonles bij VRIJDAG, maar speelt nog veel meer instrumenten. In zijn project 'De Oden van Salomo', waarin eeuwenoude (christelijke) liedteksten weer van muziek zijn voorzien, speelt hij naast sopraansax ook Ierse whistles, duclar, fluit, Uilleann pipes en toetsen. Hij vindt het een uitdaging om leerlingen te helpen ontdekken hoe ze zich het beste kunnen uiten op hun instrument. Om samen op zoek te gaan naar het stukje muziek wat hen motiveert om van daaruit hun talent te ontwikkelen.

Opleiding en meer

Sjoerd studeerde aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, aan Codarts in Rotterdam en ArtEZ in Zwolle. Als uitvoerend musicus speelt hij in De Oden van Salomo, in zijn fusionband Seraph (tenor-, alt- en sopraansax) en in Casino Royale; een band uit Groningen voor bedrijfsfeesten en trouwerijen. Ook werkt hij mee aan diverse cd-opnames en maakt hij muziek voor de publieke omroep.

Favorieten/inspiratie

Sjoerd bewondert saxofonisten als Michael Brecker, Bob Mintzer, David Sanborn, Joshua Redman en Jan Garbarek. Gitarist/toetsenist/componist Dave Bainbridge van de band Iona is een voorbeeld voor hem op het gebied van compositie.

Lesgeven bij VRIJDAG geeft mij de mogelijkheid om leerlingen te helpen ontdekken hoe zij zich het beste kunnen uiten op hun instrument. Dat vind ik de uitdaging. Om samen met de leerling op zoek te gaan naar het stukje muziek wat hun heel erg motiveert, om er dan voor te gaan en hun talent daarin te ontwikkelen.

Sjoerd Visser