Navigatie overslaan
Kies je cursus

Stefan de Keijser

Kinderwerkplaats

Over Stefan

Sommige cursisten geeft hij alleen een duwtje in de juiste richting, met andere cursisten gaat hij uitgebreid aan tafel zitten puzzelen hoe ze moeten beginnen of verder kunnen. Stefan de Keijser helpt iedereen individueel op weg in zijn of haar creatieve proces. De kracht van de jongerenateliers is dat cursisten zelf bepalen wat ze willen gaan doen en daarbij gebruik kunnen maken van ontzettend veel materialen en technische kennis. Een van de leukste dingen die Stefan deed bij VRIJDAG was het maken van een wandschildering in de Basement, samen met collega Sandra Vermanen, hun cursisten en studenten van Academie Minerva.

Opleiding en meer

Op de CHN Leeuwarden volgde hij de studie Creatieve Therapie (beeldend). Daarnaast de BIK-opleiding; Beroepskunstenaars in de klas. Hij is educator en kunstenaar. Zijn galerie en atelier zijn gevestigd in de oude pastorie van Oude Schans; iedere eerste en laatste zondag van de maand geopend.

Favorieten/inspiratie

Kunstenaars die hij al heel lang waardeert zijn Karel Appel en David Hockney. Beiden hebben een lange carrière gehad waarin ze zichzelf steeds opnieuw uitvonden. Ook houdt hij van het ruige en gelaagde werk van Daniel Richter, traditioneel en hedendaags tegelijk.

Ik vind het mooi als ik een cursist verder op weg kan helpen in het individuele creatieve proces.

Stefan de Keijser