Navigatie overslaan
Kies je cursus
Tonke Suithoff

Tonke Suithoff is pianodocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Tonke? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Tonke Suithoff

Piano

Over Tonke

Tonke komt uit een muzikaal gezin begon rond zijn tiende met pianoles. Na de middelbare school ging hij naar het Prins Claus Conservatorium in Groningen, want iets anders kon hij zich eigenljik niet voorstellen. Inmiddels geeft Tonke zelf pianoles en dat vindt hij ontzettend leuk, vooral als hij merkt dat cursisten verrast worden door wat zij ontdekken in muziek en daar inspiratie uit halen.

Zelf omschrijft Tonke zich als een mix tussen vriendelijk en streng, maar altijd aanmoedigend. Hij wil zijn cursisten inspireren en zoekt altijd naar een balans in de lesstof tussen spelen en oefenen. Het meest uitdagende vindt hij het improviseren, want dan maak je muziek die in het moment zelf ontstaat. Het is volgens Tonke net zoiets als het bouwen van een huis: je zet iets moois in elkaar!

Favorieten/inspiratie

Miles Davis, Oscar Peterson, Ahmad Jamal, Dexter Gordon

Trots op!

Tonke is trots op zijn eigen composities, zijn eigen band waarmee hij regelmatig optredens doet en vele eigen arrangementen van de jazzstandard.

Ik vind het leuk om mensen de wereld van muziek te laten ontdekken en om te helpen hun enthousiasme daarin te vinden.

Tonke Suithoff