Navigatie overslaan
Kies je cursus
Troy Ionescu

Troy is docent Studiotechniek & Productie bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Troy? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Troy Ionescu

Elektronische muziek

Over Troy

Van kleins af aan is Troy al geïnteresseerd in hoe muziek klinkt en waarom liedjes en producties klinken zoals ze klinken. Hij vindt het iets magisch hebben en wilde erachter komen hoe je goede liedjes maakt en mixed. Daarom is hij uiteindelijk Compositie, Muziekproducties en Studiotechniek gaan studeren aan het Conservatorium in Groningen.

Troy vindt het leuk om te zien hoe iedereen het maken van muziek op zo'n verschillende manier benadert. Tuurlijk zijn er tools en technieken die je kunt leren, zodat je een houvast hebt als je aan het schrijven bent, maar juist het loslaten van de 'regels' is wat vaak een mooi en origineel muziekstuk maakt. In zijn lessen luistert Troy goed naar wat de cursist wil en probeert hij feedback te geven op een manier die inspireert.

Trots op!

Troy is trots op zijn jazz standard, een mooie ballad die hij geschreven heeft tijdens zijn studie. Daarnaast is hij actief in meerdere bands. Wil je Troy in actie zien? Beluister de muziek van The Scorpion Trail en Phole op YouTube!

Favorieten/inspiratie

Troy houdt erg van de muziek van Tom Waits, maar ook van bands als Earth, Wind & Fire en Arctic Monkeys. Hij is fan van alle muziek dat hem raakt. Troy's muzieksmaak is dus erg breed, maar dat moet ook wel als songwriter en producer. Want op die manier kan hij zijn inspiratie uit allerlei muziekstijlen halen.

Ik geef cursisten graag het gevoel dat alles wat ze maken goed is, en als het niets wordt is het toch een leerproces geweest. Als muzikant ben je altijd in beweging en altijd aan het groeien.

Troy Ionescu